Situaţia incredibilă în care a ajuns Federaţia de Gimnastică. Nu are bani pentru participarea la Mondiale şi cere donaţii pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gimnastica
Gimnastica

Federaţia Română de Gimnastică a ajuns într-o situaţie gravă, anunţând că nu are suficiente resurse financiare pentru participarea la Campionatele Mondiale şi Europene de gimnastică artistică, care se vor desfăşura în acest an.

Carmecita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat că Federaţia este într-o situaţie gravă în care este nevoită să facă apel la oameni pe internet pentru a putea participa la competiţiile internaţionale. 

"Suntem într-o situaţie total nefavorabilă, având în vedere situaţia care a fost şi războiul din Ucraina. Sunt în faţa noastră zeci de ONG-uri care ajută copii, care au cauze dureroase de sărăcie şi probleme sociale. Şi noi suntem într-o situaţie la fel de dureroasă, însă, pe domeniul nostru de activitate, confruntându-ne cu o subfinanţare istorică. Este singurul apel pe care îl facem - ne dorim ca lumea să încerce să vadă dacă rezonează. Nu cerem nimic altceva. Situaţia este gravă.", a declarat Carmecita Constantin.

Echipa de gimnastică trece printr-o perioadă critică, în ceea ce priveşte atât partea financiară cât şi rezultatele la nivel mondial. Este nevoie de suport financiar pentru revenirea în elita gimnasticii mondiale. Fără participarea la competiţiile organizate de FIG, acest lucru nu va mai fi posibil, aşa că Federaţia are nevoie urgent de fonduri pentru a susţine mai departe programul competiţional. 

"Revenirea în elita gimnasticii mondiale nu se poate realiza fără participarea la competiţiile organizate de FIG. Iar în acest moment suntem în situaţia ca loturile României să nu-şi poată urma programul competiţional din cauza lipsei fondurilor" , a mai adăugat preşedinta Federaţiei de Gimnastică.

Federaţia Română de Gimnastică a postat un mesaj pe Facebook intitulat Apel la Solidaritate. În acest mesaj este prezentată starea critică prin care trece una din cele mai mari discipline sportive care au făcut cunoscută România la nivel mondial.

Oamenii sunt rugaţi să doneze pentru a susţine mai departe sportul românesc.

Poţi dona direct (https://donatii.frgimnastica.com/donatii-pf.html), sau prin redirecţionare (https://donatii.frgimnastica.com/redirectionare-pf.html)  pentru campionii de azi şi de mâine! Contributia ta va ajunge la cauza aleasă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite