Gimnastul rus iubitor de război şi-a explicat opţiunea: A dat vina pe ucraineni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kuliak

Ivan Kuliak (20 de ani) a devenit, probabil, cel mai antipatic sportiv rus, la nivel internaţional, după ce şi-a lipit pe echipament litera „Z“, aprobând astfel invazia Ucrainei.

Ivan Kuliak riscă o pedeapsă dură, după cum „Adevărul“ a scris aici, ca urmare a gestului său sfidător la etapa de Cupa Mondială găzduită de Doha, săptămâna trecută.

A şi fost ultima competiţie de anvergură în care au fost primiţi sportivii din Rusia şi Belarus. Pentru că, începând cu data de 7 martie, au intrat în vigoare sancţiunile impuse de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG). Prea târziu, din păcate! Pentru că evenimentele de la Doha au transformat o competiţie sportivă într-un prilej de susţinere a războiului! 

„Adevărul“ a explicat aici semnificaţiile gestului lui Kuliak şi cum a devenit litera „Z“ un simbol al dictatorului Vladimir Putin.

Dincolo de gestul său regretabil, mai trist e că gimnastul rus nu realizează nici acum că a greşit. În dialog cu presa din ţara sa, Kuliak a dat vina pe sportivii din delegaţia Ucrainei pentru cele întâmplate la Doha! Eurosport a redat explicaţia oferită de rusul de 20 de ani.

Ce a spus Ivan Kuliak?

*Am răspuns provocării făcute de gimnasta din Ucraina (n.r. - Daniela Batrona care a refuzat să stea pe podium, alături de două rusoaice).

*Ideea de a plasa litera Z pe echipament a apărut după ce ucrainenii ne-au provocat tot timpul, ne-au strigat multe lucruri urâte şi au cerut să fim scoşi din competitie. N-am ştiut până în ultimul moment dacă vom avea voie sa concurăm.

*Ucrainenii ne tot provocau. În timpul probelor strigau «Glorie Ucrainei» sau veneau cu steagul Ucrainei pe umeri.

*Nu regret ce am făcut. Dacă ar trebui să aleg dacă să ies cu litera Z pe piept, aş face-o din nou. Nu doresc rău nimănui, dar îmi susţin părerea. Voi lupta mereu pentru victorie, dar vreau pace.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite