Sărbătoarea titlului de campioană câştigat de Inter a generat un mare scandal în Italia! Care este motivul

Sărbătoarea titlului de campioană câştigat de Inter a generat un mare scandal în Italia! Care este motivul

Aproximativ 30.000 de fani ai echipei Internazionale Milano au sărbătorit, duminică seară, în Piazza del Duomo, câştigarea titlului în Serie A, fără să respecte nicio regulă de distanţare, ceea ce a produs un val de nemulţumire în rândul populaţiei locale.

Duminică seara, imediat după terminarea la egaliate a meciului Sassuolo-Atalanta, 1-1, rezultat în urma căruia Inter a câştigat matematc titlul, mii de fani s-au adunat pe străzile din Milano, în principal în Piazza del Duomo. 
 
Clubul şi-a avertizat fanii să "sărbătorească în mod responsabil", respectând distanţarea şi restricţiile anti-Covid. "Acum este momentul să sărbătorim, pentru toţi fanii echipei Inter. O bucurie pe care vă invităm să o exprimaţi în cel mai responsabil mod posibil: şi noi suntem campioni în acest sens", le-a cerut clubul Inter fanilor, fără succes însă.
 
Unul dinture cei mai vocali critici ai manifestărilor de bucurie a fost Marco Barbieri, secretarul general al Confcommercio din Milano, confederaţie generală a întreprinderilor. "Sunt surprins să văd măsuri utilizate diferit într-o situaţie de urgenţă comună. Barurile şi restaurantele nu se pot redeschide, în ciuda asigurării distanţării şi igienizării, fiind permisă doar utilizarea spaţiilor exterioare. Însă parcurile şi pieţele pot fi umplute necontrolat şi fără măsuri de precauţie pentru sănătate", a declarat Marco Barbieri, secretarul general al Confcommercio din Milano, confederaţia generală a întreprinderilor, conform footbal-italia.net, citat de news.ro. 
 
De asemenea, pe reţelele de socializare, mulţi itlaieni şi-au exprimat indignarea faţă de primarul Beppe Sala, acuzându-l că nu a controlat un eveniment uşor de prevăzut. 
 
Nemulţumirile au fost generate de faptul că, în aceste zile, Italia se află în mijlocul campaniei de vaccinare, iar regiunea Lombardia, din care face parte Milano, a fost una dintre cele mai afectate de boala Covid-19. Săptămâna trecută, guvernul a redeschis baruri şi restaurante în aer liber, dar în timp ce comercianţii cu amănuntul se confruntă cu restricţii în toată Italia. 
 
Echipa Internazionale Milano, la care este legitimat Ionuţ Radu, a câştigat, duminică, titlul cu numărul 19 în Serie A, primul după 11 ani, după ce rivala Atalanta a remizat cu Sassuolo, scor 1-1, în etapa a XXXIV-a.
 
Cu patru etape înainte de finalulu sezonului, Inter are 82 de puncte, în timp ce Atalanta (locul 2) are 69 de puncte, astfel că nu-i mai poate depăşi pe milanezi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările