Ronald Koeman, desfiinţat de unul dintre foştii săi elevi: „Cel mai prost antrenor pe care l-am avut vreodată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Koeman

Zilele antrenorului Barcelonei pe banca tehnică a catalanilor par numărate, atacurile la adresa sa venind din toate direcţiile.

Rezulatele foarte slabe înregistrate de Barca în acest sezon au transformat una dintre cele mai de temut grupări din lume într-o echipă de pluton. Gruparea catalană are o singură victorie în ultimele cinci partide, două remize şi două înfrângeri, ambele în Liga Campionilor la scoruri de neprezentare.  

În aceste condiţii, chiar dacă are o clauză de reziliere de 12 milioane de euro, preşedintele Laporta a luat decizia înlăturării tehnicianului oladez, despărţirea oficială urmând să aibă loc, conform presei spaniole, imediat după meciul cu Atletico Madrid, programat sâmbătă. 

În acest context, Koeman a primit încă o lovitură, fiind criticat dur de unul dintre foştii săi elevi, Santiago Canizares, o legendă a fotbalului iberic. Fostul portar s-a aflat sub bagheta olandezui la Valencia, în sezonul 2007-2008, şi nu s-a sfiit să îl desfiinţeze pe tehnician, pe care îl consideră cel mai slab antrenor cu care a lucrat vreodată. "La nivel tactic, Koeman nu a putut să ofere instrumentele corespunzătoare jucătorilor. De asemenea, nu s-a descurcat bine în pregătirea fizică. Din cei zece ani în care am fost la Valencia CF, a fost cel mai prost antrenor pe care l-am avut vreodată. El nu ştia cum să administreze vestiarul sau să ia deciziile corecte. Ne-a separat pe Albelda, Angulo şi pe mine de echipă când eram 25 de jucători, în decembrie. A rămas în competiţie cu 22 de fotbalişti pentru restul sezonului. Nu mi s-a părut niciodată un antrenor bun. Nu am ceva cu el personal. Nici Capello nu a contat pe mine, dar nu am nicio problemă să recunosc că e un tehnician foarte bun", a spus Canizarez în Marca, citat de Eurosport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite