România, pusă pe harta lumii tenisului: Cât a costat Transylvania Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anett Kontaveit a câştigat Transylvania Open şi s-a calificat pentru Turneul Campioanelor
Anett Kontaveit a câştigat Transylvania Open şi s-a calificat pentru Turneul Campioanelor

Organizarea unei întreceri de patru stele a necesitat o investiţie importantă care, din păcate, n-a putut fi amortizată prin vânzarea biletelor, în condiţiile în care competiţia s-a desfăşurat în faţa unor tribune goale.

Oraşul Cluj a readus România pe harta turneelor WTA. În august, aici s-a jucat „Winners Open“, iar acum fanii sportului-alb din ţară au savurat „Transylvania Open“.

Deşi ambele competiţii au fost de categoria WTA 250, Transylvania Open a avut un tablou mult mai bun. La „Winners Open“, cap de serie numărul 1 a fost Alize Cornet, pe locul 63 în lume, în momentul tragerii la sorţi. Franţuzoaica a şi fost eliminată după primul meci. Iar trofeul a fost câştigat de nemţoaica Andrea Petokovic, aflată pe locul 97 mondial, la vremea respectivă.

Acum, „Transylvania Open“ a început cu două campioane de Grand Slam printre participante: Simona Halep (18 WTA) şi Emma Răducanu (23 WTA). Iar organizarea competiţiei a implicat costuri mari, după cum a dezvăluit Patrick Ciorcilă, directorul turneului, pentru profit.ro.

„Am cheltuit peste un milion de euro cu acest turneu. E clar că oraşul Cluj nu mai poate găzdui două turnee şi anul viitor. Anul acesta, am avut noroc pentru că s-au anulat competiţiile din China şi am putut lua noi o licenţă. Numele gândit, Transylvania, a fost bine ales, pentru că rezonanţa la nivel european şi-a atins scopul. De aceea, ne gândim ca la anul să păstrăm acest nume şi să încercăm să organizăm turneul undeva în toamnă, ca să fie după concedii“, a declarat Patrick Ciorcilă (foto, jos, stânga), alături de un alt oficial al turneului.

Ciorcila

Banii şi punctele puse în joc, la Cluj

Fază Puncte Premii

Turul I 1 2.675

Optimi 30 3.675

Sferturi 60 5.800

Semifinale 110 10.100

Finalistă 180 16.398

Câştigătoare 280 29.200

*Sumele sunt exprimate în dolari.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite