România a învins Portugalia în Cupa Davis, scor 3-1! Ce urmează pentru tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marius copil 15 iulie 2016 sala polivalenta bucuresti foto epa efe

La Cluj, în meciul din turul I al Grupei Mondiale din cadrul Cupei Davis, România a învins Portugalia şi s-a calificat în faza următoare a competiţiei.

Principalul artizat al succesului tricolorilor a fost Marius Copil. Jucătorul de pe poziţia 250 ATP a câştigat ambele meciuri de simplu pe care le-a disputat, dar şi partida de dublu. susţinută alături de Horia Tecău.

Ultimul punct pentru ţara noastră a fost adus, duminică, prin victoria obţinută de Copil în partida cu Joao Sousa (150 ATP), scor 6-3, 2-6, 6-4. după un meci care a durat 1 oră şi 48 de minute.

Tot astăzi, în întâlnirea de dublu, echipa Marius Copil/Horia Tecău a învins perechea Nuno Borges/Joao Sousa, scor 6-4, 6-3.

Sâmbătă, Filip Jianu a fost învins cu 6-3, 7-5 de Joao Sousa şi Marius Copil s-a impus cu 6-4, 6-3 în faţa lui Gastao Elias.

În Grupa Mondială 1 au avut loc şi au loc în total 12 întâlniri. Dintre câştigătoare, primele opt clasate în ierarhia Davis Cup care va fi publicată la 20 septembrie vor evolua în calificările din 2022, iar cele mai slab clasate patru naţiuni vor juca un baraj suplimentar, în noiembrie. Câştigătoarele barajului vor ajunge în calificările din 2022, iar echipele caree vor pierde vor evolua în play-off-ul Grupei Mondiale I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite