Rădoi, refuzat: Jucătorul care a spus „nu“ naţionalei, apărat de selecţioner. „Să nu fie blamat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi a vorbit cu Ştefan Radu, dar n-a reuşit să-l aducă înapoi la naţională
Mirel Rădoi a vorbit cu Ştefan Radu, dar n-a reuşit să-l aducă înapoi la naţională

România se pregăteşte de meciul anului cu Islanda, la 26 martie, o primă partidă pe care trebuie să o câştige dacă vrea să ajungă la Euro 2020.

Mirel Rădoi a anunţat un lot preliminar pentru confruntarea de la Reykjavik, însă lista sa, publicată aici, nu cuprinde tot ce are mai bun fotbalul românesc la ora actuală.

Iar asta pentru că, în ciuda eforturilor sale, selecţionerul n-a reuşit să-l convingă pe Ştefan Radu (33 de ani), legitimat la Lazio, să revină la naţională. Rădoi l-a dorit enorm pe Radu care, pe lângă faptul că e singurul jucător român care evoluează la cel mai înalt nivel de ani buni (s-a transferat la Lazio la 1 iulie 2008!), ar fi putut rezolva şi problema fundaşului stânga la naţională.

Doar că, scârbit de modul în care a fost tratat la lot, de câte ori s-a prezentat la convocări, Radu s-a autoexclus din 2013. Ultima sa partidă sub tricolor a fost cea cu Ungaria (2-2), la 22 martie 2013, în preliminariile Mondialului din 2014. Atunci, a fost integralist, dar patru zile mai târziu, într-o înfrângere cu Olanda (0-4), a rămas pe banca de rezerve. Iar de atunci, naţionala a fost un capitol închis pentru fostul dinamovist. Şi aşa va rămâne, după cum a confirmat Mirel Rădoi, vineri, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Ce a spus Mirel Rădoi?

*Am discutat cu Ştefan Radu, iar decizia lui privind prezenţa la echipa naţională rămâne aceeaşi. Nu există probleme între noi doi sau între el şi Federaţie, pur şi simplu e o decizie pe care a luat-o în trecut şi orice revenire ar însemna discuţii pe care nu le doreşte, pe tema absenţei lui de până acum.

*Are 33 de ani, e opţiunea lui pentru finalul de carieră, deşi mi-aş fi dorit să lucrăm împreună pentru România. În acelaşi timp, nu vreau nici să fie blamat pentru această menţinere a deciziei, nici să prelungim inutil un subiect deja închis, mai ales în contextul acestei partide foarte importante care urmează.

13 selecţii are Ştefan Radu în perioada 2006-2013 la naţională cu care a fost la Euro 2008, unde selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă, nu l-a folosit niciun minut, preferându-l pe Răzvan Raţ.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite