Prigoană, cel mai vehement apărător al lui Colţescu: „Mărăcineanu şi Stroe sunt doi cretini. Proşti şi pupincurişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat a comentat în termeni virulenţi scandalul de rasism iscat de brigada de arbirti din România la meciul din Liga Campionilor.

Silviu Prigoană i-a luat apărarea lui Sebastian Colţescu şi i-a atacat dur pe miniştrii Sportului din Franţa şi România, Roxana Mărăcineanu, respectiv Ionuţ Stroe, pentru reacţiile avute la adresa arbitrului oltean. 

"Sunt doi cretini (Mărăcineanu şi Stroe- n.r.). Nu că au exagerat. Sunt prea proşti să îşi dea seama pe ce lume trăiesc. Sunt pupincurişti amândoi, să scrii aşa. Ei pupă în fund sisteme aiurea. Crezi că îţi dă cineva Premiul Nobel pentru pupincurism? Nu se dă. Sunt doi cretini care îşi denigrează conaţionalii lor. Amândoi trebuiau să tacă dacă nu aveau cuvinte să îl scoată din rahat. Dar, atenţie mare. Domnul arbitru nu era în niciun rahat. El a făcut o identificare. Şi aici nu eram la triaj în lagărele de concentrare pe care îl băgăm la cazan şi pe care nu: “Aaa, ăsta e negru. Hai să îl băgăm la cazan!”. Nu, a fost o identificare pe teren pentru că nu au avut nici numere, nici act de identitate la ei să le ia şi să îi identifice. I-a spus: “dintre ăia trei, ăla negru a călcat pe bec”, că despre asta a fost discuţia.

Cum şi eu când merg în America îi spun fiului meu: “Du-te, te rog frumos, la negrul ăla de la ghişeu. Îl cunosc”, nu îi spun la “afro-americanul de la ghişeu”. Doar nu se duce la blondul ăla. Dar blondul ar trebui să mă dea în judecată că l-am făcut blond? O dăm de gard? Îmi pare rău de Ministrul Sportului din Franţa care e de origine română că ăla (n.r. Webo) nici măcar nu e român. Dacă era româncă adevărată îi ţinea spatele conaţionalului, nu îi pupa fundul “negrului”. Că deja o iau razna pe parte şovină. Oamenii s-au ţăcănit. Cum dracu îţi permiţi tu ca ministru să ai păreri şi impresii? S-a făcut o anchetă din care a rezultat că arbitrul român, pe care nu îl cunosc, este rasist? S-a făcut chestia asta şi a folosit cuvinte denigratoare la adresa cuiva referitoare la culoarea pielii? S-a demonstrat asta cumva? Vreo instanţă i-a dat o hârtie că e rasist? Nu. Instanţe la noi sunt miniştri, frate", a spus Prigoană pentru fanatik.ro

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a spus, a doua zi după incidentul de la Paris, că îşi cere scuze, în numele sportului românesc, pentru ceea ce s-a întâmplat la meciul PSG-Istanbul BB, în timp ce fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, în prezent ministrul Sportului din Franţa, a catalogat gestul arbitrului român drept „Rasism ordinar!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite