Gest rasist trecut sub tăcere la incidentul cu Colţescu. „În ţara mea, românii sunt numiţi ţigani” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Colţescu. FOTO: EPA?EFE
Sebastian Colţescu. FOTO: EPA?EFE

Meciul dintre PSG şi Basaksehir, pe lângă gafa lui Colţescu, a mai cuprins un moment jignitor, de data aceasta ala adresa românilor. Corriere delllo Sport.it scrie despre un clip audio în care se aude în limba engleză: „În ţara mea, românii sunt numiţi ţigani”.

Corriere delllo Sport scrie despre un clip în care se aude în engleză „In my country, Romanians are gypsy!", frază care ar fi rostită de unul dintre jucătorii turci. Clipul a fost postat de jurnalistul free lancer  Emanuel Roşu pe Twitter. 

Iniţial, acesta a susţinut că cel care ar fi rostit jignirea a fost Mehmet Topal, dar apoi şi-a cerut scuze, negând acest lucru”.  

„Şi dacă pe teren se poate spune că meciul s-a încheiat, discuţia va continua cu siguranţă în următoarele zile, după clipul audio-ul incredibil pe care jurnalistul Emanuel Roşu l-a publicat pe social media. În extras, se aude clar expresia „În ţara mea, românii sunt numiţi ţigani”. Vocea vine din fundal, dar cine este autorul? „Iniţial, am crezut că este Topal (Mehmet Topal, mijlocaş Basaksehir, nr.). M-am bazat pe citirea buzelor, dar nu sunt sigur de identitatea celui care a spus-o, aşa că nu voi da numel”, - a scris Rosu pe Twitter”, relatează Corriere delllo Sport.

Pe reţelele de socializare, unii utilizatori speculează că autorul jignirii este un membru al echipei turceşti. Alţii au subliniat că pare să urmeze o altă propoziţie: „Nu pot spune ţigan”, „Nu pot să le spun aşa”. 

Ancheta UEFA

Sebastian Colţescu a fost pus la zid, pentru că a folosit apelativul „negru“ pentru a-l identifica pe Pierre Webo, un camerunez care face parte din stafful clubului turc.  

„Încerc doar să stau calm, nu voi citi niciun site în aceste zile, dar oricine mă cunoaşte ştie că nu sunt rasist”. Cu aceste cuvinte, raportate de Pro Sport, Sebastian Coltescu avea să comenteze ce s-a întâmplat cu familia sa. Coltescu i-ar fi cerut arbitrului Hategan să intervină pentru a-l linişti pe Webo numindu-l „negru”, lucru care nu a fost negat niciodată de al patrulea arbitru. Echipa de arbitri susţinuse anterior că a fost supusă unor insulte rasiste, mai arată jurnaliştii italieni 

Vă mai recomandăm

Colţescu, victima unui dublu standard grosolan: Negru e rasism, „gypsy“ e OK

Cel mai mare arbitru din istoria Elveţiei îl apără pe Colţescu: „Rasism? Nici vorbă!“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite