Pluteşte scandalul la Ploieşti. Primăria n-are banii promişi Petrolului, pentru performanţele din acest an. Fanii sunt aproape de o revoltă impresionantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un sezon în care echipa a câştigat Cupa României şi s-a clasat pe locul 3 în campionat, la Petrolul toate lucrurile păreau a sta pe roze.

Un anunţ al primarului Iulian Bădescu a tulburat însă apele. Edilul oraşului a declarat că nu se aştepta ca formaţia fanion a oraşului să obţină aceste rezultate şi din această cauză nu are banii promişi echipei. Este vorba de trei milioane de euro, un milion pentru Cupă, şi două milioane pentru campionat, premieri stipulate într-un contract între primărie şi club. "Evident, banii vor veni, dar nu acum, ci la finalul anului curent sau începutul anului viitor", a precizat Bădescu. Declaraţia sa se contrazice cu ceea ce afirmase pe 29 aprilie, când interpelat în şedinţa Consiliului local, primarul i-a asigurat pe consilieri că sunt bani pentru echipă. „Sunt bani pentru Petrolul, chiar dumneavoastră i-aţi aprobat când aţi aprobat bugetul pe anul acesta”, a fost afirmaţial lui Bădescu la acea dată. 

Pe de altă parte, edilul susţine că vrea să aibă o discuţie cu şefii clubului, pentru a fi sigur că se doreşte în continuare performanţă la echipă. "Circulă tot felul de zvonuri despre plecarea acţionarilor şi a unor jucători, iar noi vrem stabilitate şi rezultate remarcabile si pe viitor. Nu ne mulţumim că am luat o Cupă a României şi gata", a mai spus  Iulian Bădescu. Reacţia sa a declanşat o adevărată revoltă a fanilor echipei, care ameninţă cu un miting de proporţii. "Să dea banii promişi echipei. Noi vrem să avem jucători mulţumiţi, care să tragă pentru echipa asta. dacă nu, ieşim toţi în stradă. Am fost 30.000 la Bucureşti, vom fi cel puţin dublu în faţa Primăriei, dacă nu se respectă contractul", au postat fanii pe diverse conturi de facebook.

Supărarea este foarte mare şi pentru că, Primăria oraşului are resurse pentru a premia echipa de baschet CSU Asesoft Ploieşti, pentru a 9-a oară campioană naţională. " Asesoft a fost premiat, în funcţie de performanţă, în fiecare an de Clubul Sportiv Municipal", a declarat Bădescu, care a scăpat şi un "porumbel" :"Pentru Petrolul am prevăzut anul acesta 8 milioane de lei". Adică, în jur de 1,8 milioane de euro, ceva mai mult de jumătate din cât ar trebui să primească Petrolul. Bâjbâielile nu se opresc aici. Bădescu a afirmat că Asesoft va fi premiată înaintea organizării concursului de atribuire a fondurilor nerambursabile pentru sprijinirea sportului de performanţă. Neoficial însă, scenariul este altul. Iulian Bădescu a fost sprijint puternic în campania electorală de deputatul PSD, Sebastian Ghiţă, patronul Asesoftului şi acum i-ar întoarce sprijinul.  

El nu lipseşte însă nici de la meciurile Petrolului, fiind şi microbist declarat, nu doar pentru că acum 15 ani era ziarist sportiv. Bădescu a fost la finala Cupei României, s-a fotografiat cu trofeul pe teren, a urcat în autocarul descoperit în care au fost ovaţionaţi "lupii" în oraş, iar la petrecerea de după meci a cântat până dimineaţa pentru Petrolul. Principalul acţionar al Petrolului, Dan Capră, a avut o întâlnire cu primarul şi susţine că lucrurile se vor rezolva cât de curând. "Nu există tensiuni între noi. Banii se vor da, sunt prevăzuţi în contract. Toată lumea vrea performanţă. Deja am făcut câteva achiziţii, mai urmează şi altele. Săptămâna viitoare vom face o conferinţă de presă şi vom anunţa mai multe", a spus Capră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite