Ministerul de Interne francez a împiedicat 23 de încercări de a interfera cu ștafeta torței olimpice într-o săptămână

0
Publicat:

Simbolul principal al Jocurilor Olimpice a ajuns la Marsilia pe 8 mai la bordul vechiului vas francez cu pânze cu trei catarge, La Belem.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

În cursul acestei săptămâni, oficialii Ministerului de Interne francez au împiedicat 23 de încercări de a interfera cu ștafeta torței olimpice, care a fost livrată Franței pe 8 mai, a anunțat ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, pe X (fostul Twitter).

Datorită pregătirii atente și vigilenței Ministerului Afacerilor Interne, 23 de încercări de a interfera cu ștafeta torței olimpice au fost împiedicate în această săptămână”, a scris Darmanen.

Principalul simbol al Jocurilor Olimpice a sosit la Marsilia pe 8 mai la bordul vechiului vas francez cu pânze cu trei catarge, Le Belem. Securitatea în timpul ceremoniei sale de întâmpinare a fost asigurată de circa 6 mii de polițiști și jandarmi. În același timp, câteva zeci de polițiști însoțesc constant flacăra olimpică.

Maratonul din Franța va dura mai bine de două luni și se va încheia cu aprinderea flăcării olimpice la ceremonia de deschidere a Jocurilor din 26 iulie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite