Sunak spune că următorii cinci ani vor fi printre cei mai periculoși din istoria Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Axa statelor autoritare”, în special Iran, China, Coreea de Nord și Rusia, reprezintă o provocare pentru țările occidentale, potrivit unui discurs al premierului britanic, citat de ziarul The Times și care va fi susținut pe data de 13 mai.

Rishi Sunak. Foto: EPA-EFE
Rishi Sunak. Foto: EPA-EFE

Țările occidentale se confruntă cu amenințări tot mai mari din partea statelor autoritare, următorii cinci ani fiind unii dintre cei mai periculoși din istoria Marii Britanii, v-a declara prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, într-un discurs la think tank-ul din Londra, Policy Exchange.

Vor fi mai multe schimbări în următorii 5 ani decât în ​​ultimii 30 de ani”, scrie ziarul The Times, citând din discursul șefului guvernului britanic. „Sunt convins că următorii câțiva ani vor fi unii dintre cei mai periculoși în același timp transformatoare în istoria țării noastre.”

Sunak susține că „axa statelor autoritare”, în care el include Iran, China, Coreea de Nord și Federația Rusă, reprezintă o provocare pentru țările occidentale.

Țara noastră se află la o răscruce”, spune premierul britanic. „În următorii câțiva ani, aproape fiecare aspect al vieții noastre - de la democrație la economie și de la societate la cele mai dificile problemele legate de război și pace – vor suferi schimbări”.

După cum a menționat publicația, Sunak în discursul său se va concentra și asupra consecințelor dezvoltării inteligenței artificiale și a fluxurilor de migrație către Europa.

În același timp, el va exprima opinia că doar Partidul Conservator de guvernământ este capabil să asigure securitatea britanicilor. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite