O fotografie de colecţie: Cum arată patru nemţi legendari, reuniţi după 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lothar Matthaus, căpitanul Germaniei de Vest la Mondialul din 1990
Lothar Matthaus, căpitanul Germaniei de Vest la Mondialul din 1990

La Mondialul din 1990, Germania de Vest, condusă de Franz Beckenbauer, a triumfat după un turneu formidabil. Acea echipă a nemţilor a sedus, atât datorită fotbalului jucat, cât şi datorită unui echipament superb.

Pentru România, Mondialul din 1990 a fost primul după căderea comunismului, iar fanii naţionalei îşi aduc aminte şi acum cu plăcere, atât de imnul acelui turneu, cât şi de prestaţiile tricolorilor care au terminat pe locul 2, într-o grupă câştigată de Camerun şi din care au mai făcut parte Argentina şi URSS.

Dacă pentru România acel Mondial s-a încheiat în optimi, după o înfrângere la loviturile de departajare cu Irlanda, scor 4-5, în schimb, adversara tricolorilor din grupe, Argentina lui Maradona, care se calificase în optimi cu chiu, cu vai, de pe locul 3, a avansat până în finală.

În ultimul act însă, sud-americanii n-au putut să-şi păstreze titlul mondial, cucerit în 1986, în Mexic, fiind învinşi de o echipă formidabilă a Germaniei din care au făcut parte nume colosale precum Andreas Brehme, Rudi Völler, Jürgen Klinsmann sau Lothar Matthäus. Singurul gol al finalei de la Roma a fost înscris de Brehme, din penalty, în minutul 85.

Acum, la 30 de ani de la acel triumf fantastic al nemţilor, patru dintre vedetele acelei echipe s-au reunit şi au făcut o poză de colecţie după cum se poate vedea mai jos:

CM1990

De la dreapta la stânga (rândul de sus): Andreas Brehme (60 de ani), Franz Beckenbauer (75 de ani), Lothar Matthäus (59 de ani), Rudi Völler (60 de ani)

De la dreapta la stânga (rândul de jos): Andreas Brehme (30 de ani), Franz Beckenbauer (45 de ani), Lothar Matthäus (29 de ani), Rudi Völler (30 de ani)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite