Naţionala de volei feminin a României s-a oprit în optimile CE. Fetele noastre nu au avut nicio şansă cu campioana mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de volei feminin a României a ratat, duminică, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a fost învinsă de favorita Serbia, cu scorul de 3-0

Scorul pe seturi a fost 25-20, 25-17, 25-23, după 71 minute de joc. Cele mai bune de la vicecampioana olimpică au fost Brankica Mihajlovic, cu 11 puncte, Mina Popovic, 11 puncte, şi Ana Bjelica, 10 puncte, în timp ce  din echipa României s-au remarcat Adelina Budai-Ungureanu, 12 puncte, şi Rodica Buterez, 8 puncte.

Trei componente ale echipei Serbiei, Maja Aleksic, Bianka Busa şi Silvija Popovi, joacă la campioana României, CSM Volei Alba Blaj,

Calificarea în optimile de finală ale CE a fost obiectivul naţionalei tricolore la această ediţie.

În grupa A, România a obţinut următoarele rezultate: 0-3 cu Olanda, 3-1 cu Ungaria, 3-1 cu Estonia, 1-3 cu Croaţia şi 0-3 cu Azerbaidjan şi a terminat pe locul 4 cu 6 puncte. La acest turneu final victoriile cu 3-0 şi 3-1 au fost recompensate cu 3 puncte, în timp ce la rezultatele de 3-2 punctele s-au împarţit între cele două echipe - 2 pentru câştigătoare, respectiv unul pentru învinsă.

Campionatul European se desfăşoară, între 23 august – 8 septembrie, în patru ţări, Turcia, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

România a jucat ultima dată la Campionatul European în 2015, iar cel mai bun rezultat al echipei noastre a fost înregistrat în anul 1963, când a obţinut medalia de bronz.

Şi naţionala masculină a României va juca la Campionatul European, programat între 12-29 septembrie, în Franţa, Belgia, Slovenia şi Olanda. Tricolorii au fost repartizaţi în grupa A, cu Bulgaria, Grecia, Portugalia, Italia şi Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite