Naţionala feminină de handbal şi-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
handbal

Joi, la sediul EHF de la Viena, a avut loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European de handbal de anul viitor.

Fetele din naţionala de handbal trebuie să treacă repede peste dezamăgirea ratării calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Echipa ţării noastre şi-a aflat azi adversarele din grupa de calificare pentru Euro 2022, România urmând să lupte pentru unul din primele două locuri care asigură pezenţa la turneul final cu Danemarca, Austria şi o echipă din grupa 3 a primei faze a preliminariilor, adică Insulele Feroe, Israel sau Finlanda.

La tragerea la sorţi de la Viena, România a fost în urna a doua valorică, alături de Germania, Serbia, Ungaria, Croaţia şi Polonia. Din prima urnă au făcut parte Olanda, Rusia, Franţa, Danemarca, Spania şi Suedia.

Componenţa grupelor preliminare

Prima fază a calificărilor

Grupa 1: Portugalia, Kosovo, Luxemburg, Cipru;

Grupa 2: Grecia, Italia, Bosnia-Herţegovina, Letonia;

Grupa 3: Insulele Feroe, Israel, Finlanda.

Faza a doua a calificărilor

Grupa 1: Rusia, Polonia, Elveţia, Lituania;

Grupa 2: Danemarca, România, Austria, câştigătoarea grupei 3 din prima fază a preliminariilor;

Grupa 3: Olanda, Germania, Belarus, câştigătoarea grupei 2 din prima fază a preliminariilor;

Grupa 4: Franţa, Croaţia, Cehia, Ucraina;

Grupa 5: Spania, Ungaria, Slovacia, câştigătoarea grupei 1 din prima fază a preliminariilor;

Grupa 6: Suedia, Serbia, Islanda, Turcia.

Primul tur al preliminariilor va avea loc în intervalul 31 mai-6 iunie 2021, în timp ce a faza a doua, cea în care va lua parte şi România, va debuta în luna octombrie şi se va încheia în aprilie 2022.

La turneul final sunt deja calificate Norvegia, deţinătoarea trofeului, Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, ţările gazdă.

La 14 ediţii ale Campionatului European de handbal feminin, România a ratat o singură dată prezenţa la un turneu final, în 2006. Cel mai bun rezultat al tricolorelor a fost în 2010, medaliile de bronz. La ultima ediţie, desfăşurată anul trecut, România a terminat pe locul al 12-lea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite