Messi, sfătuit de un brazilian uriaş: Ce crede Rivaldo despre plecarea lui Leo de la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai arzător subiect din fotbalul mondial a fost analizat de un fost Balon de Aur care a scris istorie la formaţia blaugrana.

Fostul mare jucător spune că plecarea lui Messi ar fi o înfrângere pentru Barcelona şi că Pep Guaridola ar putea construi o echipă în jurul său la Manchester City. 

Rivaldo, actualmente ambasador Betfair, îşi exprimă gândurile şi vizavi de Ronald Koeman şi Luis Suarez, despre eliberarea lui Ronaldinho din închisoare şi de ce îl consideră pe Neymar cel mai bun jucător din lume în acest moment.

E păcat să-l vedem pe Messi părăsind clubul astfel

Lumea fotbalului este cu sufletul la gură după ce Lionel Messi a anunţat aseară că va părăsi Barcelona, dorind să folosească o clauză din contractul său pentru a pleca gratis.

Este păcat că cel mai bun jucător din istoria Barcelonei încearcă să părăsească clubul astfel, dar trebuie să încercăm să înţelegem ambele părţi şi ce se întâmplă.

Sigur vor exista polemici, fiindcă Barcelona nu vrea să-şi piardă cel mai bun jucător fără bani, aşa că va încerca să-l convingă să rămână la club sau să plece după ce primeşte o ofertă bună pentru el.

Cea mai bună soluţie ar fi o înţelegere între părţi, însă după comunicările de ieri e clar că există o neînţelegere. E posibil să fie dificil să se ajungă la o înţelegere în următoarele zile.

Rivaldo

Rivaldo a fost un fotbalist uriaş la Barcelona, contribuind la multe victorii importante pentru catalani

Plecarea lui Messi gratis ar fi o nouă înfrângere pentru Barcelona

Într-un moment dificil pentru orice club din lume, din cauza pandemiei, ar fi o lovitură uriaşă pentru Barcelona dacă îşi va pierde cea mai mare vedetă fără a primi vreun ban. Aceasta este cea mai mare luptă care se va da, fiindcă Barca va încerca să câştige măcar ceva din asta.

Îmi amintesc că transferul lui Cristiano Ronaldo pe €100m a părut o mutare dubioasă la momentul respectiv, dar uitându-ne la situaţia cu Messi, poate că nu a fost atât de rău pentru club. A fost transferat pentru o sumă importantă la momentul potrivit.

Ar fi un sfârşit trist al poveştii lui Messi la Barcelona, dar acesta este fotbalul şi uneori lucrurile nu merg aşa cum ne aşteptăm.

Guardiola ar putea să-i ofere un rol-cheie lui Messi

Dacă ne gândim la un posibil viitor al lui Messi, mă gândesc că Manchester City este cea mai bună alegere a sa dintre cluburile interesate momentan (Man City, PSG, Inter).

În ciuda vârstei sale, nu există discuţie vizavi de abilităţile şi talentul lui. Cred că mai are de jucat câţiva ani în carieră, aşa că dacă se iveşte o ocazie de a juca pentru City sub comanda lui Guardiola, Messi ar putea să strălucească în Anglia.

Presupun că Guardiola, un om care ştie foarte bine ce poate face Messi, ar găsi rapid o soluţie pentru a-l integra în echipă. Ar putea scoate ce e mai bun din jocul său, fără să-l solicite fizic prea mult, ţinând cont de vârsta sa.

Chiar îmi imaginez că Guardiola îşi va mula întreaga echipă în jurul poziţiei lui Messi din teren, fiindcă talentul său poate face diferenţa oricând şi oriunde. Sunt sigur că ar putea avea sezoane foarte bune în Premier League.

Koeman

Ronald Koeman, noul antrenor al celor de la Barcelona

Istoricul lui Koeman la club îi va permite o marjă de eroare

Ronald Koeman a fost angajat pentru a reconstrui lotul Barcelonei şi pentru a pune echipa înapoi pe roţi. Cred că faptul că este un jucător iconic al clubului îi va oferi o marjă de eroare cu care să lucreze, în special după probabilele plecări ale lui Messi şi Suarez.

Va fi dificil să readucă Barcelona rapid la viaţă, fiindcă va începe de la zero după aceste plecări importante. Sper să poată realiza ceva mai repede decât anticipăm, dar e posibil ca Barcelonei să-i trebuiască timp pentru a reveni la forţă maximă.

Koeman este un manager care deja are o experienţă, cu perioade în care a antrenat în Premier League şi la naţionala Olandei, aşa că pe lângă statutul său de fost jucător la club, este şi un manager respectat la nivel mondial care poate lucra bine în Catalonia.

Când jucam la Barcelona şi el era asistentul lui Van Gaal, nu am avut nicio problemă cu el. Obişnuia să vorbească cu jucătorii şi puteai vedea că într-o zi avea să devină manager. Deja lucra în direcţia asta.

Imagine indisponibilă

Luis Suarez a fost anunţat că poate părăsi Barcelona

Sunt împotriva plecării lui Suarez

Koeman a venit la club pentru a-şi asuma nişte riscuri, renunţând la unii jucători şi cumpărând alţii. Va trebui să avem răbdare şi să vedem dacă deciziile sale vor fi pozitive sau nu.

Eu sunt un fan al lui Luis Suarez şi nu îmi doresc să plece acum, în special ţinând cont de istoria pe care o are cu clubul şi tot ce a făcut pentru el.

Aş fi foarte trist dacă ar pleca, fiindcă nu voi uita ce a făcut pentru Barcelona timp de mulţi ani. Plecarea sa – aşa cum este vehiculată de presă – ar fi putut să influenţeze şi decizia lui Messi de a părăsi clubul. Argentinianul este foarte bun prieten cu Suarez şi Vidal.

Ar fi o pierdere însemnată pentru club şi sper ca succesorul său să realizeze aceleaşi lucruri, sau chiar să fie mai bun. Va fi foarte dificil, însă. Eu consider că Suarez este unul dintre cei mai buni atacanţi din lume.

Zvonurile din presă spun că Ronald Koeman l-a anunţat pe Suarez de decizie într-un telefon scurt, însă, la cum îl cunosc pe Koeman, nu cred că a fost aşa. Este o persoană bună, cu multă empatie pentru alţii şi este un comunicator bun.

Pentru istoria sa la club, cred că Suarez merita măcar o întâlnire cu managerul, conducerea şi preşedintele. El are un contract cu clubul şi va trebui să existe o negociere cu alte cluburi înainte de a pleca, aşa că lucrurile trebuiau gestionate diferit, dacă zvonurile se dovedesc a fi reale.

Coutinho se întoarce încrezător şi poate merita o şansă nouă

Cu toţii ştim despre calităţile lui Coutinho. De aceea a plătit Barcelona o sumă considerabilă pentru serviciile sale, iar în ciuda faptului că nu i-a mers prea bine în prima lui etapă alături de club, cred că merită să i se acorde credit pentru o a doua şansă.

Koeman pare că se bazează pe el pentru următorul sezon, iar asta este foarte important pentru încrederea jucătorilor, să ştie că managerul crede în ei.

Mai mult, Coutinho s-a refăcut după o accidentare dificilă în acest sezon şi chiar a contribuit la titlul european câştigat de Bayern, inclusiv prin cele două goluri marcate împotriva Barcelonei. Încrederea sa ar trebui să fie la cote mai mari ca în trecut şi acesta ar putea fi un moment bun pentru a avea o şansă nouă la club.

Fără Messi şi Suarez, ar putea fi momentul pentru ca el să se implice şi să piardă din acea timiditate pe care părea să o aibă când juca alături de Messi.

Ronaldinho

Ronaldinho (dreapta)

Sunt bucuros să-l văd pe Ronaldinho eliberat

A fost o perioadă foarte grea pentru Ronaldinho şi fratele său, dar şi pentru întreaga familie şi prieteni. Din fericire, după şase luni petrecute în închisoare în Paraguay, a fost eliberat şi cred că a învăţat o lecţie bună pe care nu o va uita.

Nu am avut ocazia să vorbesc cu el în această perioadă, dar sunt bucuros că se poate întoarce în sfârşit în Brazilia.

Este o persoană grozavă care a trecut printr-o perioadă care l-ar putea face şi mai bun. Nimeni nu este deasupra legii şi episodul poate fi un avertisment şi pentru alte vedere din fotbal şi din afara lui. E important să respectăm legea în fiecare ţară, pentru a evita astfel de situaţii.

Din fericire, putem vorbi despre asta la trecut şi totul va reveni la normal, ceea ce mă bucură mult.

Neymar este cel mai bun jucător din lume în acest moment

În mod normal nu considerăm pe cineva cel mai bun din lume decât după ce câştigă Balonul de Aur sau distincţii FIFA, iar Neymar încă nu a pus mâna pe ele, însă consider că este jucătorul cu cea mai mare abilitate din lume în acest moment.

Dacă ar fi câştigat Champions League în acest sezon, ar fi fost foarte aproape de a avea această distincţie, chiar şi fără să evolueze grozav cu Bayern, în finală. 

Felul în care joacă, bucuria pe care o aduce pe teren şi jocul său imprevizibil îl diferenţiază de alţi jucători din zilele noastre, iar eu sunt un mare fan al calităţilor sale. Este extraordinar.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite