Juventus, decizie drastică: BBC anunţă acordul semnat de şefii clubului cu jucătorii şi antrenorii echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo şi colegii săi nici nu ştiu când vor putea juca din nou fotbal
Ronaldo şi colegii săi nici nu ştiu când vor putea juca din nou fotbal

Italia plânge pentru că, zilnic, mor sute de oameni din cauza coronavirusului. Iar după ce va trece pandemia, ţara va fi devastată de recesiune. Ne putem imagina doar ce pierderi sunt estimate, văzând ce a făcut cel mai bogat club din ţară, Juventus Torino.

Ultima partidă din Serie A s-a disputat la 9 martie. De atunci, s-au tras obloanele şi deja sunt trei etape amânate, cu perspectiva reală ca acest sezon să nu se încheie niciodată.

Prima dată anunţată pentru reluarea campionatului a fost cea de 4 aprilie. Cu siguranţă însă, acest termen nu se va respecta, având în vedere că situaţia cauzată de coronavirus nu numai că nu e sub control, ci se înrăuteţeşte pe zi ce trece! Până sâmbătă seară, cifrele erau îngrozitoare: 92.472 de cazuri confirmate şi 10.023 de decese. Plus 3.856 de oameni aflaţi la Terapie Intensivă! 

Aşadar, fotbal în Italia nu se va juca prea curând! Iar preşedintele federaţiei, Gabriele Gravina, a explicat cum vede el situaţia: „Sunt conştient că e încă prea devreme să ne gândim la o dată, dar trebuie să fim pozitivi. Am putea juca în lunile iulie şi august. Ne gândim să cerem sprijinul celor de la UEFA şi FIFA, pentru a putea juca şi după data de 30 iunie, astfel încât să profităm de lunile iulie şi august“.

Pornind de aici, Juventus, liderul la zi în Serie A şi campioana ultimelor opt ediţii, tocmai s-a înţeles cu jucătorii săi şi cu stafful tehnic pentru un plan prin care să reducă pierderile, cât timp fotbalul e suspendat. Potrivit BBC, părţile au semnat un acord prin care salariile pe lunile martie, aprilie, mai şi iunie au fost reduse. Acordul a fost confirmat de club printr-un comunicat: „Juventus vrea să le mulţumească jucătorilor şi antrenorilor pentru sprijinul acordat în aceste vremuri dificile pentru toată lumea“.

Presa din Italia a scris că, prin tăierea salariilor în cele patru luni, Juventus va economisi 90 de milioane de euro. 

FCSB s-a înţeles cu jucătorii. Dinamo Zagreb, concedieri pe bandă

Micşorări salariale se fac în tot sportul mondial. În România, după nişte negocieri tensionate, FCSB s-a înţeles cu jucătorii pentru înjumătăţirea contractelor până în septembrie. Dacă la FCSB s-a ajuns la un acord, în schimb, în Croaţia, campioana Dinamo Zagreb a intrat într-un război aprins cu jucătorii şi stafful tehnic. Aceştia au refuzat să încaseze doar o tremie din valoarea contractelor în următoarele şase luni. Drept urmare, într-o primă fază, şefii lui Dinamo au concediat tot stafful antrenorului Nenad Bjelica, sperând că acesta îşi va da singur demisia, după ce a rămas fără secunzi! Bjelica are un contract de 1,5 milioane de euro şi clubul vrea să evite plata unor despăgubiri, în cazul în care l-ar demite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite