Italia, călcată în picioare de Argentina: Finalissima s-a transformat într-un „măcel“ pe Wembley

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgio Chiellini a fost pe teren în prima repriză, în ultimul său meci în tricoul Italiei
Giorgio Chiellini a fost pe teren în prima repriză, în ultimul său meci în tricoul Italiei

Squadra Azzurra pare astăzi o umbră a echipei care, anul trecut, câştiga Euro 2020 de o manieră impresionantă chiar pe Wembley, în faţa Angliei. Acum, italienii au ratat CM 2022 şi tocmai au suferit o umilinţă în faţa campioanei din America de Sud.

Italia a ajuns să rateze două Mondiale succesive şi să se facă de râs într-o partidă în care toată lumea se aştepta la un meci echilibrat.

Pentru că pe Wembley din Londra, trupa lui Roberto Mancini a întâlnit Argentina, care deşi e o naţională redutabilă, nu e nicidecum o maşină de marcat goluri. De altfel, excluzând un succes categoric cu modesta Venezuela (3-0), ultimele patru victorii ale „pumelor“ au fost la un gol diferenţă!

Miercuri seară însă, argentinienii au făcut ce au vrut în confruntarea cu Italia. Şi au câştigat cu un categoric 3-0 (Martinez 28, Di Maria 45+1, Dybala 90+4) în faţa unei echipe din care au făcut parte nume sonore, precum Donnarumma, Bonucci, Jorginho, Bernardeschi şi Chiellini. Pentru acesta din urmă, partida cu Argentina a fost ultima în tricoul naţionalei, fundaşul de 37 de ani anunţându-şi retragerea înaintea meciului. Chiellini a adunat 117 selecţii şi 8 goluri la prima reprezentativă cu care a cucerit Euro 2020. Palmaresul său la naţională include şi un loc 2 la Euro 2012, un loc 3 la Cupa Confederaţiilor din 2013 şi, de asemenea, un loc 3 la Liga Naţiunilor, ediţia 2020-2021.

Revenind la Argentina, această echipă a devenit a treia câştigătoare a meciului care pune faţă în faţă campioana Europei cu deţinătoarea trofeului Copa America. În precedentele două rânduri, partida a fost câştigată de Franţa (1985) şi de Argentina (1993). La vremea respectivă, trofeul era denumit Artemio Franchi Cup.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite