Halep răsuflă uşurată: S-a aflat când va reveni Simona pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Din momentul în care s-a accidentat la Roma, suferind o ruptură musculară la gamba piciorului stâng, s-a vehiculat mult despre durata recuperării. Astăzi, antrenorul Daniel Dobre a explicat cum stau lucrurile.

Simona Halep a anunţat că va absenta de la French Open 2021 (30 mai - 13 iunie), însă vestea bună e că ea va putea evolua la următoarele două evenimente importante care se află în calendarul ei.

Vorbim despre Wimbledon (28 iunie - 11 iulie), unde „Simo“ e deţinătoarea trofeului, dar şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), ultima şansă reală a lui Halep de a merge la sărbătoarea sportului mondial. Potrivit Digi Sport, Daniel Dobre, care a revenit în stafful Simonei de puţin timp, a explicat că aceasta se va reface în timp util, pentru a evolua atât la Londra, cât şi la Tokyo.

Ce a spus Daniel Dobre?

*Simona e bine, din câte ştiu eu. N-am vorbit în fiecare zi cu ea, colaborarea mea cu ea trebuia să înceapă după Roland Garros, dar ştiu că lucrează foarte mult la revenire. A fost în Germania, a făcut nişte infiltraţii, acum e pe partea de fizioterapie, zilnic acordă revenirii trei-patru ore, eu o văd bine din punct de vedere mental. Din câteva discuţii pe care le-am avut o să revină mai puternică, pentru că are încă un cuvânt de spus şi doreşte să atingă anumite obiective.

*Nu cred că Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru Simona Halep. Va juca Wimbledon şi turneele dinainte, dacă totul merge bine. Dacă ar fi avut un sezon plin, poate că era mai uşor. Având în vedere că a stat şi cu umărul o perioadă de timp, o să se adauge şi această perioadă, va avea undeva la trei luni fără turnee, dar Simona e din punct de vedere al talentului foarte sus şi are nevoie doar de câteva zile ca să intre în ritm.

*Partea cealaltă, mentală, de reintrare în competiţie, eu cred că are experienţa necesară, ştie ce înseamnă să te motivezi, cum să abordezi un turneu mare. Eu o văd bine pentru că va veni cu o poftă incredibilă de a juca tenis, pentru că n-a jucat foarte mult. Are, cu siguranţă, o foame de rezultate.

*Ea acum încearcă să vadă de unde au apărut aceste probleme medicale, poate că există o suprasolicitare sau anumite fenomene de stres care pot duce la accidentări, dar un sezon atipic, în care nu eşti în competiţii, în care te antrenezi altfel... E clar că anul care a trecut, cu turnee mai puţine, poate afecta starea de sănătate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite