Halep, metronomul circuitului: Bornă senzaţională atinsă de Simona în Top 10 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună jucătoare de tenis a României atinge, astăzi, o performanţă extraordinară în istoria sportului alb. Practic, Simona e de acum unică în circuitul feminin.

În ciuda faptului că a trecut prin  scăderi de formă şi a trebuit să facă faţă mai multor accidentări, Simona Halep s-a înhămat de aproape 6 ani într-o cursă a constanţei. 

În timp ce elita tenisului mondial a suferit nenumărate schimbări o singură jucătoare s-a regăsit între primele 10 jucătoare ale lumii în fiecare dintre ultimele 300 de săptămâni: Simona Halep!

Sportiva născută în malul mării a intrat pentru prima data în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014 şi nu l-a părăsit de atunci. Din cele 300 de săptămâni petrecute între cele mai bune jucătoare ale planetei, Simona a fost în 64 numărul 1 mondial, alte 191 de săptămâni le-a petrecut pe podiumul clasamentului WTA, iar în 272 de săptămâni s-a aflat în top 5. 

În acest interval Simona Halep a încheiat anii 2017 şi 2018 pe primul loc în lume, a câştigat 19 turnee şi a mai disputat alte 17 finale. Românca a triumfat la 2 turnee de Grand Slam, Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), pierzând alte trei finale, la Roland Garros (2014, 2017) şi la Australian Open (2018), şi a mai jucat o finală la Turneului Campioanelor (2014).

Se ştiu jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor

Belinda Bencic a devenit ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor de la Shnezhen, competiţie ce va avea loc săptămâna viitoare şi la care va lua parte şi Simona Halep. Jucătoarea elveţiană şi-a asigurat prezenţa în premieră la ultimul turneu WTA al anului ca urmare a calificării în finala competiţiei de categorie Premier de la Moscova, turneu pe care l-a şi câştigat după o victorie în trei seturi cu Pavlyuchenkova, scor 3-6, 6-1, 6-1.

Calificarea Belindei a rezolvat şi misterul prezenţei Serenei Williams la competiţia care închide sezonul în circuitul feminine, jucătoare care nu era hotărâtă în privinţa participării la Shenzhen. Astfel, prima jucătoare "sub linie" este chiar sportiva din SUA, dar este foarte puţin probabil ca ea să călătorească în China din postura de primă rezervă.

Celelalte şapte jucătoare calificate sunt australianca Ashleigh Barty, sportiva cehă Karolina Pliskova,  japoneza Naomi Osaka, Bianca Andreescu din Canada, Simona Halep, Petra Kvitova din Cehia şi ucraineanca Elina Svitolina, deţinătoarea trofeului.

Schimbări multiple la vârful topului WTA

Clasamentul feminin care intră în vigoare începând de astăzi are modificări majore faţă de cel de săptămâna trecută. Dintre primele 10 jucătoare ale lumii mai mult de jumătate se află pe alte poziţii faţă de topul din urmă cu 7 zile. Printre ele se afla şi Simona Halep, care va urca un loc, până pe 5. Bianca Andreescu şi Petra Kvitova vor avansa şi ele câte o poziţiei, până pe 4, respectiv 6, cele două jucătoare profitând de căderea de 4 locuri a Elinei Svitolina. În schimb, Kiki Bertens a coborat două locuri, până pe locul 10.

Cum arată Top 10 WTA începând de astăzi:

1. Ashleigh Barty 6.476 puncte

2. Karolina Pliskova 5.315

3. Naomi Osaka 5.246

4. Bianca Andreescu 5.041

5. Simona Halep 4.962

6. Petra Kvitova 4.401

7. Belinda Bencic 4.120

8. Elina Svitolina 3.995

9. Serena Williams 3.935

10. Kiki Bertens 3.870

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite