Halep, inepuizabilă: A câştigat încă un meci-maraton, făcând o adevărată demonstraţie de forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, în mare formă înainte de US Open (29 august - 11 septembrie)
Simona Halep, în mare formă înainte de US Open (29 august - 11 septembrie)

Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) pare că a primit „elixirul tinereţii“ de la antrenorul Patrick Mouratoglou (52 de ani). Pentru că joacă la foc automat şi tocmai a câştigat al treilea meci la rând, în care a făcut furori, în decisiv.

Simona Halep, inclusiv în perioada ei de glorie, cu Darren Cahill alături, a avut, totuşi, nişte meciuri în care a rămas fără „combustibil“ sau nişte turnee de la care s-a retras, imediat după o altă întrecere reuşită.

Acum însă, după patru luni de colaborare cu francezul Patrick Mouratoglou, „Simo“ a redescoperit, în mod clar, plăcerea de a juca tenis, la foc automat! Cifrele vorbesc de la sine: Adevărul a arătat aici că Halep e cea mai bună şi activă veterană din circuitul WTA, la ora actuală. În plus, de la începutul lunii august, Simona a disputat 9 meciuri în 16 zile! Ultimele trei partide au intrat în decisiv şi au fost câştigate, de fiecare dată, de constănţeanca de 30 de ani!

În noaptea de marţi spre miercuri, în runda inaugurală de la Cincinnati, Halep şi-a continuat seria impresioantă în duelul cu rusoaica Anastasia Potapova (21 de ani, 54 WTA).

Meciul a început echilibrat, însă s-a întrerupt la scorul de 2-2 din cauza ploii. La reluare, egalitatea a persistat până la 4-4. La acest scor, „Simo“ a realizat break-ul la 30, după care şi-a făcut serviciul pentru a-şi adjudeca primul set, scor 6-4, după 56 de minute.

Şi actul secund a fost strâns, în condiţiile în care scorul a fost egal până la 3-3. Apoi însă, Potapova a luat trei game-uri la rând pentru a se impune cu 6-3, după 38 de minute.

A câştigat decisivul, dramatic, cu dureri

În decisiv, Halep a pornit ca din tun şi s-a dus la 4-1! Când toată lumea credea că Potapova a depus armele, rusoaica s-a apropiat la 4-3 şi a servit pentru egalare! Doar că Halep s-a trezit la timp, în stil de mare campioană! Pentru că s-a dus la 40-0 pe serviciul adversarei şi, după un game uriaş în care Potapova a egalat şi a avut minge de 4-4, Simona a realizat, totuşi, break-ul: 5-3 Halep! Şi game-ul următor a fost strâns, egal până la 30-30, dar Simona şi-a făcut serviciul şi a valorificat prima minge de meci.

A fost victorie Halep, scor 6-4, 3-6, 6-3 după 2 ore şi 11 minute.

În ciuda victoriei, faptul că Simona a acuzat unele dureri, la piciorul stâng, mai ales spre sfârşitul partidei, ridică anumite semne de întrebare în privinţa stării ei de sănătate. Cu siguranţă, după ce situaţia ei va fi evaluată de stafful medical, românca va lua o decizie în privinţa continuării drumului, la Cincinnati. E clar însă că obiectivul principal rămâne US Open (29 august - 11 septembrie).

Dacă nu vor fi probleme grave pentru Simona, în turul II, ea va întâlni o altă rusoaică, pe Veronika Kudermetova (25 de ani, 20 WTA). În confruntările directe, Simona conduce cu 3-0, după cum se poate vedea mai jos:

*2022 (Melbourne Summer Set, hard): 6-2, 6-3 Halep

*2021 (Moscova, hard): 6-1, 7-6 Halep

*2021 (Australian Open, hard): 6-1, 6-3 Halep

CITEŞTE ŞI:

Halep, decizie radicală: Simona s-a retras de la Cincinnati. Ce urmează pentru ea

Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams: Setul doi, greu de privit, cu americanca surclasată dureros

Cîrstea, rezultat splendid, la Cincinnati: Sorana obţine cea mai mare victorie din 2022 după un meci fabulos

Halep, unică: Cifrele arată că e cea mai bună veterană din tenisul feminin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite