France Football va îndrepta una dintre cele mai mari nedreptăţi făcută portarilor. Ce decizie a luat publicaţia

France Football va îndrepta una dintre cele mai mari nedreptăţi făcută portarilor. Ce decizie a luat publicaţia

Festifitatea de decernare a Balonului de Aur va avea loc anul acesta în ziua de 2 decembrie, la Paris, la Theatre du Chatelet, a anunţat France Football.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia franceză care acordă anual trofeul Balonul de Aur celui mai bun fotbalist a anunţat, joi, lansarea unui nou premiu, Trofeul Yashin, ce urmează să fie oferit, începând din acest an, celui mai bun portar. Lista cu cei 10 nominalizaţi pentru Trofeul Yashin va fi anunţată în ziua de 21 octombrie.
 
La evenimentul de la Theatre du Chatelet vor fi decernate şi celelate premii de excelenţă în fotbal, precum Balonul de Aur pentru bărbaţi, Balonul de Aur pentru femei sau trofeul pentru cel mai bun fotbalist sub 21 de ani (Kopa).

“În istoria fotbalului, poziţia de portar a fost întotdeauna una aparte. De obicei, accentul se pune pe jucătorii de câmp, pe vedetele din ofensivă. Pentru a pune în lumină şi acest post, France Football a decis să realizeze un nou trofeu dedicat portarilor”, a scris publicaţia franceză.

Lev Iaşin este singurul portar din istorie câştigător al Balonului de Aur, în 1963.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: