FOTO Imagini teribile de la Maratonul de la Doha: Ce au păţit fetele care au încercat să alerge 42 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba a început la miezul nopţii pentru a le feri pe concurente de căldura sufocantă şi de umiditatea excesivă. Degeaba însă! Cursa a fost un veritabil coşmar pentru participante.

Vezi imagini în GALERIA FOTO 

Mondialele de atletism sunt găzduite în acest an de Doha (Qatar), evenimentul fiind programat pentru 27 septembrie - 6 octombrie. Din păcate, până acum, organizarea a fost un fiasco!

Pe lângă faptul că majoritatea probelor se derulează în faţa unor tribune aproape goale, condiţiile meteo, în această perioadă a anului, sunt groaznice pentru atletism. Cea mai bună dovadă e ceea ce s-a întâmplat în proba de maraton. Cursa a început la miezul nopţii, însă, chiar şi aşa, temperatura aerului a fost de 32,7 grade Celsius cu o umiditate de 73,3%. Cel mai mult au avut de suferit participantele de la proba feminină.

Aici, s-a înregistrat o rată şocantă a abandonului: de 41%! Practic, dintre cele 68 de concurente care s-au aliniat la start, 28 n-au terminat cursa. Au fost fete care au ieşit de pe traseu, după doar 10 kilometri! 

Ruth Chepngetich (Kenya) a luat aurul, parcurgând distanţa de 42 de kilometri în 2 ore, 32 de minute şi 43 de secunde. Timpul ei a fost cel mai slab cu care s-a câştigat un maraton feminin la Campionatele Mondiale, din ultimii 36 de ani. Mai mult decât atât, nouă dintre fete au încheiat cursa, după mai bine de 3 ore, ceea ce, iarăşi, e extrem de neobişnuit la acest nivel.

VEZI CUM S-A DESFĂŞURAT CURSA

Imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre calvarul trăit de sportive:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite