Fotbalul convieţuieşte cu COVID-19: Decizie care acum 7 luni era de neimaginat

Fotbalul convieţuieşte cu COVID-19: Decizie care acum 7 luni era de neimaginat

Preşedintele UEFA, slovenul Alexander Ceferin, a insistat mereu pentru revenirea la normalitate, cu respectarea normelor sanitare

În luna martie, se spunea că totul trebuie oprit până vom avea un vaccin sau un tratament. Între timp, situaţia s-a schimbat radical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum şapte luni, lumea s-a oprit pe loc din cauza COVID-19 şi era de neimaginat disputarea unui meci de fotbal. 

Astăzi, competiţiile sunt în plină desfăşurare, deşi am avut, probabil, mii de cazuri de îmbolnăvire la nivel mondial printre sportivi. Ultimul exemplu în acest sens e că meciul Napoli - AZ Alkmaar se va juca, joi seară (ora 19.55), conform programării. Asta deşi au apărut 13 bolnavi de COVID-19 în lotul olandezilor. 

UEFA le-a dat însă undă verde să facă deplasarea la Napoli, bineînţeles, fără cei depistaţi cu noul coronavirus. Dintre cei 13 jucători bolnavi ai batavilor, opt n-au avut niciun simptom şi au fost identificaţi doar pentru că echipele sunt obligate să facă teste, în mod regulat. 

Rămaşi fără aceşti 13 fotbalişti, delegaţia celor de la AZ a deplasat un lot cu doar 17 jucători în Italia. 

Şi Rijeka (Croaţia), care a avut cazuri confirmate în lot, va juca, joi seară, în meciul de pe teren propriu cu Real Sociedad (ora 19.55). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările