Fotbalul, în colaps: Ce se va întâmpla în România după ce coronavirus a oprit jocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc era şi aşa unul muribund. Iar pandemia va avea un efect devastator asupra sa, indiferent de ce se va întâmpla în următoarea perioadă.

Şefii fotbalului românesc au tot spus că, începând din 2022, România poate organiza un campionat cu 18 echipe faţă de cele 14 care sunt acum Liga I.

După ultimele evenimente însă, sunt şanse mai mari să avem un campionat cu 10 sau 12 echipe! Iar asta pentru că pandemia a paralizat economia globală şi, inevitabil, urmează o recesiune cruntă! Iar în România situaţia e de-a dreptul terifiantă pentru formaţiile din Liga I: dacă actuala ediţie de campionat nu se va relua, atunci banii din televizări nu vor mai veni, iar multe cluburi vor intra în faliment.

Despre această posibilitate a vorbit la Digi Sport Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani. 

Ce a spus Valeriu Iftime?

*N-am făcut nicio modificare. Eu sper să jucăm la finalul lunii mai sau în iunie. Acum toată lumea e disperată. Eu cred că lucrurile se vor conjuga cu întreaga societate. În momentul ăsta, nu poţi să spui nimic.

*E o chestie reală, că prea au luat-o razna preţurile în fotbal. Sunt convins că fotbalul nu va muri, cum nu va muri societatea, dar poate aşezaţi pe alte reprere financiare.

*Dacă nu se va juca, e clar că ne vom aşeza la masă, vom negocia şi salarii şi tot, dacă vom primi bani de la televiziune mai puţini, e clar că vom avea o mare problemă. Dacă nu se joacă fotbal, echipa moare.

*Eu aş vrea să mă concentrez acum pe ceea ce vrea Guvernul, să stăm izolaţi. Sunt nişte bani pe care statul îi va da la un moment dat şi noi vom apela la ei, chiar dacă vor fi multe hârtii de făcut. Trebuie să înţeleagă că se poate trăi şi pe 3.000, nu doar cu 30.000. Eu sper ca în mai să se poată juca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite