Dumnezeu a dat, dar nu a băgat şi în traistă! România pierde lamentabil în Islanda şi va vedea turneul final la televizor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au dat cu piciorul ultimei şanse de a fi prezenţi la Campionatul European de anul viitor, după un meci în care doar norocul ne-a menţinut speranţele vii până în ultimul minut.

România a pierdut semifinala play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021, 2-1 (2-0), în urma unei partide în care sistemul VAR ne-a dat două mâini de ajutor.

Islanda ne-a luat tare şi a început foarte sus meciul. Chiar dacă a avut lovitura de începere, echipa României a trecut prima dată jumătatea terenului abia în minutul 4.45. Dominarea gazdelor a fost însă sterilă, primul şut spre poartă, în minutul 7, fiind trimis de Stanciu. Echilibrul s-a rupt în minutul 16. G. Sigurdsson a primit mingea cu spatele la poartă, a protejat excelent şi, chiar dacă era împresurat de 3 fundaşi, l-a învins pe Tătăruşanu cu un şut de la 15-16 metri. Câteva minute mai târziu, tot atacantul lui Everton putea dubla avantajul, dar portarul nostru a reuşit să respingă în corner.

Emoţii mari în minutul 27. Islanda a marcat golul doi, însă reuşita a fost anulată după un ofsaid la limită, la care oficialii VAR au avut nevoie de aproape 60 de secunde pentru a îl confirma. Tehnologia video nu ne-a mai putut salva însă în minutul 35, când o ieşire la ofsaid aiurea a defensivei a fost sancţionată tot de Sigurdsson, care l-a executat cu sânge rece pe Tătăruşanu.

Pauza a părut ca vine ca o izbăvire, România fiind surclasată 45 de minute de un adversar organizat şi arţăgos, căruia nu am reuşit să îi găsim antidotul. Rădoi a lăsat la cabine tot atacul, iar Hagi, Iancu şi Puşcaş au intrat în locul inexistenţilor Mitriţă, Deac şi Alibec.

Schimbările nu au adus nimic nou în jocul tricolorilor. Nicio ocazie, niciun şut pe poartă. Cu toate acestea, la o centrare rară în careului gazdelor, Burcă a fost lovit cu cotul în cap şi arbitrul a dat lovitură de la 11 metri. Cât chin însă şi la acordarea loviturii de pedeapsă. Slovenul Skomina a avut nevoie de zeci de reluări şi de aproape trei minute pentru a se hotărî să indice punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost bătută impecabil de Maxim (minutul 61) şi România a redus din handicap la primul şi singurul şut expediat pe poartă pe tot parcursul meciului. 

Singurele emoţii în privinţa unei egalări miraculoase au apărut abia peste 20 de minute, dar nu au venit după vreo combinaţie magică a tricolorilor, ci tot în urma unei faze la care băieţii lui Rădoi au sperat că VAR le va oferi pe tavă un alt penalty. O încâlceală în suprafaţa de pedeapsă a islandezilor a aruncat mingea în cotul unui fundaş, doar ca oficialii video au considerat că nu este nevoie să îi semnaleze centralului acest fapt. Pe final au mai intrat Keşeru şi Cicâldau în locurile lui Maxim şi Stanciu, dar noii intraţi nu au avut vreo realizare importantă. 

Islanda va juca, la 12 noiembrie, în deplasare, cu Ungaria, pentru un loc la Campionatul European. În cealaltă semifinală din play-off, ungurii au învins Bulgaria, la Sofia, scor 3-1. 

Turneul final, amânat din cauza coronavirusului, se va desfăşura, vara anului viitor, în 12 oraşe, între care se numără şi Bucureştiul.

Islanda: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson - Traustason, Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson - G. Sigurdsson, Finnbogason. Selecţioner Erik Hamren;

România:  Tătăruşanu - Manea, Burcă, Bălaşa, Camora - Stanciu, Creţu, Maxim - Deac, Alibec, Maxim. Selecţioner Mirel Rădoi.

Arbitri: Damir Skomina - Jure Praprotnik şi Rober Vukan - Rade Obrenovici (toţi din Slovenia);

Arbitri VAR: Juan Martinez Munuera (Spania) şi Slavko Vincici (Slovenia).

Citeşte şi

Mirel Rădoi, analiză onestă a eşecului din Islanda: "Nu meritam să mergem în finala play-off-ului"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite