Djokovici, nevaccinatul căruia i se deschid uşile: Ce a aflat BBC

Djokovici, nevaccinatul căruia i se deschid uşile: Ce a aflat BBC

Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) va reveni pe teren, săptămâna viitoare, în cadrul Dubai Tennis Championships 2022. Vorbim însă despre o întrecere găzduită de Emirate, ţară unde nu se cere decât un test negativ, la intrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În schimb, luna viitoare, Nole, în condiţiile actuale, va fi în imposibilitatea de a juca, la Indian Wells şi la Miami. 

Pentru că, în SUA, pot intra doar persoanele vaccinate cu schema completă şi care prezintă, în mod obligatoriu, şi un test negativ, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire.
 
Aşadar, pe termen scurt, Djokovici va fi nevoit să mai lipsească, aproape sigur, de la nişte întreceri majore. Treptat însă, lucrurile se pot schimba în favoarea sa.
 
În Franţa, în acest moment, vaccinarea e obligatorie pentru toţi cei care participă la evenimentele sportive, fie că vorbim despre spectatori sau competitori. Totuşi, contactaţi de BBC, francezii au lăsat de înţeles că lucrurile se pot schimba. 
 
„French Open începe în mai şi e prea devreme să speculăm dacă Djokovici va putea juca. Vom lua o decizie, pe baza situaţiei epidemiologice, cât se poate de repede“, a spus purtătorul de cuvânt al French Open (22 mai - 5 iunie). 
 
În ceea ce priveşte Wimbledon (27 iunie - 10 iulie), Nole n-ar trebui să aibă emoţii. „E foarte puţin probabil ca Djokovici, nevaccinat, să fie interzis, la Wimbledon“, a spus Tim Henman, fost jucător, care acum face parte din Comitetul de Organizare, la „All England Club“.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Calendarul „Dubai Duty Free Tennis Championships“
 

Competiţia fetelor, categoria WTA 500

*12-13 februarie: Calificări

*14-15 februarie: Turul I

*16 februarie: Turul II

*17 februarie: Sferturi

*18 februarie: Semifinale

*19 februarie: Finala

Competiţia băieţilor, categoria ATP 500

*19-20 februarie: Calificări

*21-22 februarie: Turul I

*23 februarie: Turul II

*24 februarie: Sferturi

*25 februarie: Semifinale

*26 februarie: Finala

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările