Dezgustate de Ilie Năstase: „Nu se poate controla. Nu aşa vorbeşti cu o femeie, cu o fiinţă umană“. Britanicii fac plângere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johanna Konta
Johanna Konta

Johanna Konta (7 WTA) şi Anne Keothavong (33 de ani), antrenoarea echipei britanice, l-au pus la zid pe fostul lider mondial pentru comportamentul său grobian.

Chiar dacă Sorana Cârstea a încercat să găsească justificări pentru modul nesportiv în care unii spectatori s-au comportat la Mamaia, Johanna Konta a oferit cea mai logică explicaţie.

„Nu mi se pare normal ca publicul să preia comportamentul căpitanului (n.r. - Ilie Năstase). Limbajul abuziv al publicului a fost o consecinţă. După ce promovezi un asemenea limbaj, le dă curaj şi celorlalţi să creadă că e OK. Totul a scăpat de sub control. Important e ceea se va întâmpla mâine pe teren. Dar aici, în acest sport, nu e locul potrivit pentru un comportament cu derapaje. Trebuie să fie o susţinere fair-play, nu una în care să aducă injurii“, a declarat Konta.

Antrenoarea Anne Keothavong a fost şi mai dură la adresa lui Ilie Năstase, făcând referire la episodul de vineri, atunci când „Nasty“ s-a dat la ea, cerând numărul ei de cameră!

„Ieri, am fost pusă într-o situaţie extrem de delicată. Nu mă aşteptam să primesc asemenea cuvinte. Au fost jigniri. Nu aşa te comporţi cu o femeie. Dacă eraţi acolo, puteaţi observa că a fost o situaţie neplăcută. Cred că a fost ceva premeditat. Nici cu Belgia, la Bucureşti, la precedentul meci de Fed Cup, n-a fost OK (n.r. - Ilie Năstase), din câte am înţeles. Cred că îi e greu să controleze. Dar de acum nu cred că mai e cazul, nu cred că va mai fi în funcţie (n.r. - Năstase a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis)“, a afirmat britanica, potrivit gsp.ro.

Keothavong a vorbit şi despre publicul din România: „Ne aşteptam la un comportament naţionalist al românilor, dar nu la un limbaj colorat. Nu voi spune ceea ce ne-a spus Ilie. Nu e un limbaj potrivit pentru orice fiinţă umană. N-am venit pregătite pentru un abuz“.

„Vom face plângere oficială“

Potrivit Dolce Sport, Federaţia Engleză de Tenis a publicat un comunicat după incidentele de sâmbătă de la Mamaia.

„Suntem profund şocaţi de comportamentul căpitanului României, Ilie Năstase, de ieri şi astăzi pe teren. Nu există loc în sport pentru un asemenea comportament, nu e acceptabil, pentru că valorile sportului trebuie să primeze întotdeauna. Arbitrul ITF, Federaţia Română de Tenis şi vicepreşedintele şi-au cerut scuze atât Johannei, dar şi căpitanului-nejucător, Anne Keothavong.

Prioritatea noastră acum e situaţia Johannei şi a Annei, dar şi a întregii echipe, pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie şi pentru a ne asigura că sunt cât mai bine pregătite pentru mâine.

Îi mulţumim Simonei Halep pentru iniţiativa inspirată de a se adresa publicului în interesul bunului mers al jocului şi în spiritul acestei competiţii.

Vom face o plângere oficială către ITF după această confruntare şi ne aşteptăm la o investigaţie serioasă legată de gesturile căpitanului României“, scrie în comunicat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite