Demonstraţie de forţă pentru Simone Tempestini la Raliul Sibiului

Demonstraţie de forţă pentru Simone Tempestini la Raliul Sibiului

Simone Tempestini (dreapta)

Simone Tempestini a câştigat Raliul Sibiului pentru al doilea an consecutiv, deşi de această dată s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice. Clujeanul a fost cel mai rapid în 7 dintre cele 8 probe speciale ale raliului şi mai are nevoie doar de o victorie pentru a cuceri al şaselea titlu din carieră, la numai 27 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe un model Skoda Fabia R5 şi cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a bifat astfel a patra victorie consecutivă în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, din tot atâtea participări. Acesta a mai câştigat rundele de la Braşov, Baia Mare şi Piteşti.

Victoria de la Sibiu nu a fost lipsită de emoţii pentru Tempestini, care a încheiat a doua probă specială având cutia de viteze blocată, iar ulterior a încheiat alte două probe cu pene de cauciuc. 

La final, campionul a avut un avantaj de peste două minute în faţa lui Sebastian Barbu. Podiumul a fost completat de Adrian Teslovan, care a urcat pe 3 după penalizările primite de Dan Gîrtofan şi Adrian Răspopa.

Pe lângă Tempestini, un alt pilot de la Napoca Rally Academy a încheiat în vârful clasamentului. Norbert Maior s-a clasat pe locul 4 la general şi s-a impus la Două Roţi Motrice şi clasa RC5.

În total, 67 de echipaje au luat startul în ediţia din acest an a Raliului Sibiului. Macadamul s-a dovedit din nou o provocare dificilă pentru sportivi. Un total de 24 de echipaje au fost nevoite de abandoneze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările