De ce a pierdut Simona duelul cu Serena Williams! Antrenorul româncei a analizat la rece meciul din sferturile AO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a disecat traseul elevei sale la primul turneu de Grand Slam al anului, competiţie unde s-a oprit în sferturile de finală.

Efremov, prezent în studioul emisiunii ”Aşii Tenisului”, de la Digi Sport, a analizat parcursul Simonei la Australian Open 2021, şi a comentat eşecul suferit în faţa Serenei Williams. ”Până la urmă e sfert de finală de Grand Slam. A câştigat patru meciuri ca să ajungă până acolo. Pe partea ei de tablou, cel puţin din primii 16, fiecare meci a fost ca o finală. Erau multe câştigătoare de Grand Slam. A avut acel meci cu Swiatek, a fost meciul cu Tomljanovic. Simona, când merge la un turneu, se gândeşte doar la trofeu, dar asta nu este o garanţie. A pierdut la o legendă a tenisului, la Serena, care a şi recunoscut că a făcut atunci cel mai bun meci al ei din turneu. Serviciul a fost o armă pentru Simona în acest turneu, dar cu Serena a fost altceva. Americanca a acoperit foarte bine terenul, a fost extrem de agresivă pe retur, astfel că Simona nu a mai găsit claritate şi a servit prea mult pe forehandul ei. Serena se aştepta şi a pus-o sub presiune imediat după retur. Apoi, au mai fost şi alte momente cheie. În primul set, au fost mingi foarte aproape, care pentru Serena au intrat, pentru Simona, nu! Statistica a arătat la final o diferenţă de doar 6 puncte, deci oricare din acele mingi au avut o greutate foarte mare. În setul al doilea, Simona a avut de două ori break în faţă. Dacă ar fi consolidat, soarta setului doi ar fi decurs către Simona. Până la urmă, jocul mai exact al Serenei a făcut diferenţa”, a spus antrenorul Simonei.

Efremov a vorbit despre cum arată în continuare programul jucătoarei din Constanţa. ”Aşa arată programul pentru noi, Doha şi Dubai. Vedem cât de lungă va fi pauza, dar la Dubai vom merge sigur. Apoi, ar fi Miami şi turneele pe zgură din Europa"

În sferturile de finală de la Australian Open, Simona Halep a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams. În meciul următor, din semifinale, Serena Williams a fost eliminată de japoneza Naomi Osaka, sportivă care avea să câştige trofeul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite