Cristina Neagu, mesaj pentru cele 4 jucătoare rămase acasă din cauza suspiciunilor de dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul echipei naţionale de handbal femnin, Cristina Neagu le-a transmis, miercuri dimineaţa, înaintea plecării către Japonia, un mesaj jucătoarelor de la Corona Braşov.

„Astăzi plecăm în Japonia, iar peste 10 zile debutăm la Campionatul Mondial împotriva Spaniei. Suntem alături de fetele care au rămas acasă şi sperăm ca această situaţie să se rezolve cât mai repede. Ştim că ne vor transmite toată energia lor. Hai România!”.

După ce au renunţat marţi la Bazaliu şi Lazlo, oficialii handbalului românesc au decis ca nici Eliza Buceschi şi Daria Bucur să nu mai facă deplasarea în Japonia, clubul Corona Braşov rămânând fără reprezentantă la echipa naţională.Asupra celor 4 jucătoare planează suspiciuni de dopaj, după ce Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) şi Daciana Hosu (21), sunt cercetate pentru de utilizarea terapiei cu laser intravenos - interzisă de regulamentul WADA. Pentru a nu risca o suspendare, şefii FRH au decis însă ca toate jucătoarele convocate de la Corona Braşov să fie lăsate acasă.

Pentru a se califica în grupa principală, România trebuie să se claseze pritre primele 3 echipe într-o grupă din care mai fac parte Spania, Senegal, Muntenegru, Ungaria şi Kazahstan. În schimb, pentru a se califica în semifinale şi a pentru a putea lupta pentru medalii, România ar trebui să termine pe primele două poziţii în cadrul grupei principale,

Lotul României care a făcut deplasarea în Japonia:

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
Extreme stânga: Florica, Iuganu
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoşer
Centri: Pristăviţă, Zamfirescu, Dache
Interi dreapta: Vizitiu
Extreme dreapta: Udriştoiu, Seraficeanu
Pivoţi: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Programul României din Japonia: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) şi Ungaria (6 decembrie).

Joi,de la ora 13.00, la Sediul Federaţiei Română de Handbal, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, alături de secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, vor susţine o conferinţă de presă, în care se vor aduce mai mult lămuriri pe acest subiect.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite