Cluburile din România, obligate să bage adânc mâna în buzunar pentru testele COVID-19. Ce sumă vor cheltui lunar

Cluburile din România, obligate să bage adânc mâna în buzunar pentru testele COVID-19. Ce sumă vor cheltui lunar

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunţat că sezonul care urmează să înceapă va avea reguli noi în privinţa testării fotbaliştilor pentru noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul LPF a estimat că fiecare club din primul eşalon va fi nevoit să aloce pentru teste un buget de aproximativ 10.000 de euro lunar. ”10.000 de euro pe lună vor costa testele de COVID-19 pentru fiecare echipă din Liga 1. Vom avea câte o testare la fiecare şapte zile. 12.000 de lei costă o testare. Deci, la patru testări pe lună, vei avea de plătit cam 10.000 de euro. Trebuie să ai în vedere organizarea unor cantonamente. În septembrie vom avea un departament de evaluare financiară la Ligă, unde sper să fie ajutate cluburile”, a declarat Justin Ştefan, de Digi Sport Special.
 
Testarea săptămânală a jucătorilor din Liga 1 a fost una dintre cerinţele obligatorii ale deţinătoruluiu de drepturi tv, firma EAD. 
 
Noua sezon din Liga 1 va începe pe 22 august şi va avea un format cu 16 formaţii în loc de 14.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: