Cătălin Hîldan, o legendă încă vie pentru Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Cătălin Hîldan este aşezată în parcul sportiv Dinamo FOTO MEdiafax
Statuia lui Cătălin Hîldan este aşezată în parcul sportiv Dinamo FOTO MEdiafax

Azi s-au împlinit 12 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Cătălin Hâldan, fostul căpitan al Dinamo, mort pe teren în 2000 în timpul unei meci al „câinilor”. Deşi a trecut mai bine de un deceniu de la moartea sa, suflarea dinamovistă păstrează vie imaginea lui Cătălin Hîldan.

5 octombrie 2000 a fost ziua fatidică în care Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo la acea vreme, şi-a găsit sfârşitul prematur la vârsta de 24 de ani. Fostul jucător al lui Dinamo a căzut pe teren în timpul unui meci disputat la Olteniţa, făcând stop cardio-respirator. Efortul medicilor de a-l readuce la viaţă a fost zadarnic, deoarece Hîldan a spus adio mult prea devreme acestei lumi.

Deşi au trecut 12 ani de la moartea sa, imaginea lui Hîldan este încă vie în mintea actualilor sau foştilor jucători, suporterilor sau conducătorilor echipei de fotbal din „Ştefan cel Mare”.
Vineri, jucătorii lui Dinamo s-au deplasat la statuia „unicului căpitan” din parcul Dinamo, unde au aprins lumânări,  şi au depus coroane de flori în semn de preţuire şi de recunoştinţă pentru întreaga activitate a lui Hîldan în tricoul alb-roşu.

Cătălin Hîldan a jucat în cariera sa doar pentru Dinamo Bucureşti (1994-2000), pentru care a evoluat în 131 de meciuri, marcând şase goluri. A debutat în Divizia A pe data de 2 octombrie 1994, la Dinamo, echipă cu care câştigat un titlul de campion şi o Cupă a României. Devotamentul său pentru culorile alb-roşii a fost răsplătit prin retragerea numărului 11 purtat de Hîldan în cei 6 ani cât a evoluat în „Ştefan cel Mare”. De asemenea, o peluză a stadionului Dinamo poartă numele fostului căpitan decedat pe terenul de fotbal la vârsta de 24 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite