Begu, rezultat fabulos, la Sankt Petersburg: Irina a „măturat“ cu o dublă câştigătoare de Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Begu

Moment important pentru Irina Begu (31 de ani, 56 WTA). „Abonată“ la înfrângeri în confruntările cu Petra Kvitova (31 de ani, 23 WTA), în faţa căreia avea un bilanţ groaznic, 0-5, românca şi-a luat revanşa, după o prestaţie entuziasmantă.

Irina Begu face un turneu de vis, la Sankt Petersburg! Pentru că tocmai a învins o adversară stelară şi, având în vedere cum a jucat, porneşte cu prima şansă şi înaintea duelului din sferturi.

Venind după o victorie în minimum de seturi (6-3, 6-1 cu Shuai Zhang - 67 WTA), Begu a făcut o demonstraţie în forţă şi în duelul cu Petra Kvitova. Vorbim despre o dublă câştigătoare de Grand Slam (Wimbledon 2011 şi 2014), care are şi o finală, la Australian Open 2019.

Astăzi însă, Kvitova a fost dominată, clar, de Begu! Aceasta s-a dus la 3-0 şi 4-1 în primul set şi, în ciuda unei reveniri a cehoaicei (4-4), şi-a păstrat calmul pentru a se impune cu 6-4.

În actul secund, Begu a fost de neoprit! S-a dus la 5-0 şi s-a impus, de această dată, cu 6-0.

În sferturi, Irina o va întâlni pe Tereza Martincova (Cehia, 27 de ani, 42 WTA). Care a ajuns în această fază, profitând de retragerea lui Rybakina (12 WTA), înainte de partida din optimi. 

În precedenta întâlnire, singura din circuitul feminin de până acum, Martincova a învins-o pe Begu, în 2019, pe hard, la Taşkent: 6-7, 6-4, 6-4.

Tot astăzi (după ora 15.10, Digi Sport 2), în turul II de la Sankt Petersburg va evolua şi Jaqueline Cristian. Aceasta se va duela cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 27 de ani, 71 WTA). Învingătoarea acestui meci va juca, în sferturi, fie cu Petkovici (65 WTA), fie cu Ostapenko (25 WTA).

15.500 de dolari va primi Irina Begu pentru calificarea în sferturile de la Sankt Petersburg.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite