Djokovici, pe lista la Indian Wells, turneu destinat vaccinaţilor: Ce înseamnă decizia sârbului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

După un fiasco de aproape două săptămâni, înainte de Australian Open 2022, de această dată sunt şanse nule să asistăm la o poveste similară.

Novak Djokovici revine pe teren, în premieră în acest an, la Dubai (21-26 februarie). 

Dacă în privinţa participării sârbului la turneul găzduit de Emirate nu sunt probleme, întrucât această ţară cere doar un test negativ la intrare, în schimb, o ştire apărută, astăzi, în presa internaţională, a dat naştere la multe speculaţii.

Vorbim despre faptul că numele lui Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) apare pe lista iniţială a participanţilor la turneul de la Indian Wells (10-20 martie, meciurile de pe tabloul principal). Ceea ce nu înseamnă automat că Nole va şi evolua la competiţia din California.

Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în Australia, unde autorităţile acestei ţări i-au eliberat sârbului toate documentele necesare - scutire de la vaccinare, plus viza de intrare - pentru a-l opri apoi la graniţă, speriaţi de reacţia publicului, în Statele Unite ale Americii lucrurile sunt clare. Concret, cine vrea să păşească în SUA are nevoie de:

*Certificat de vaccinare

*Test negativ, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire, în cazul testelor PCR.

Cine nu deţine aceste documente, nici măcar nu se poate urca într-un avion cu destinaţia SUA.

Aceste detalii au fost subliniate deja şi de organizatorii Indian Wells. Care vor cere certificat de vaccinare, nu doar pentru jucători, dar şi pentru spectatorii care vor dori să vadă meciurile de la faţa locului.

Singurele variante pentru Nole

Aşadar, de ce s-a înscris Novak Djokovici pe lista iniţială a participanţilor la Indian Wells? Sunt două posibilităţi.

În primul rând, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei epidemiologice, tot mai multe ţări relaxează restricţiile şi renunţă inclusiv la certificatul verde. E posibil ca până în luna martie, inclusiv Statele Unite ale Americii să facă anumite modificări în privinţa condiţiilor de intrare în ţară. Dacă se va renunţa la certificat de vaccinare, atunci Djokovici poate intra în SUA.

A doua variantă ar fi ca Djokovici să se vaccineze până la Indian Wells. Caz în care scapă de dureri de cap, nu doar în privinţa acestui turneu, dar şi pentru tot restul sezonului.

În realitate însă, ambele variante au şanse minime, aşa că, cel mai probabil, Nole va lipsi de la ambele turnee americane din luna martie: Indian Wells şi Miami (23 martie - 3 aprilie).

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite