ATP vrea să modifice regulametul după scandalul pauzelor de vestiar iscat de Tsitsipas la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tsitsipas

Grecul de pe locul 3 ATP a generat o controversă de proporţii la ultimul turneu de Grand Slam al anului, pauzele sale de vestiar devenind sursa criticilor adversarilor săi, dar şi a fanilor.

În primul tur de la US Open, Stefanos Tsitsipas l-a învins pe Andy Murray, scor 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4, după un meci dramatic care a durat aproape cinci ore, însă meciul a fost umbrit de atitudinea grecului. Condus pe tabelă, Tsitsipas a recurs la metoda clasică de scoatere a adversarului din ritm, pauza de vestiar, comportament care a atras critici dure din partea britanicului. "Aş fi preferat să spun lucruri bune despre al treilea jucători al lumii, dar el a abuzat de toate aceste reguli care permit ruperea ritmului. Nu din întâmplare a luat aceste pauze...ştie ce a făcut, mi-am pierdut tot respectul pentru el", a declarat Murray la finalul meciului. 

Atitudinea lui Tsitsipas din următoarele două runde, când a luat din nou pauze de vestiar după câte un set pierdut, i-a atras antipatia fanilor, grecul fiind nevoit să îşi justifice comportamentul. "Nu pretind ca toată lumea să mă iubească, nu este obiectivul meu. Când eşti în sport, nu şti ce se întâmplă. Mă duc la toaletă ca un sportiv normal, poate că stau mai mult ca alţii, dar nu depăşesc timpul", a declarat atunci Tsitsipas.

Pentru a elimina aceste gesturi, ATP intenţionează să modifice regulamentul. Conform Reuters, citat de Eurosport, pauzele neobişnuit de lungi de vestiar sau întreruperile de meci pentru cauze medicale în momentele critice din partide vor reprezenta în curând un lucru din trecut în tenisul mondial masculin, noile reglementări urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite