A ieşit fum alb la Casa Fotbalului? Ladislau Bölöni, aproape de a fi numit noul selecţioner al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boloni
Boloni

Chiar dacă a fost împins în faţă de Mihai Stoichiţă, Adrian Mutu a pierdut cursa pentru postul de selecţioner. Ladislau Bölöni este foarte aproape de a fi numit de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi de a reveni pe banca ”tricolorilor”.

A discutat anul trecut cu Federaţia, iar de ieri este în ţară pentru negocieri cu conducerea de la Casa Fotbalului. Ladislau Bölöni a avut azi o zi lungă la sediul Federaţiei unde s-a dorit punerea la punct a detaliilor contractului dintre antrenor şi oficiali. Teoretic, Federaţia vrea să propună o înţelegere pentru două campanii de calificare, valoarea contractului părând că va mulţumi ambele părţi. „Loţi are cereri financiare rezonabile, care pot fi îndeplinite. Cred că se poate ajunge la o finalitate a discuţiilor cu el. Urmează să vorbim amănuntele despre contract, dar trebuie să fie pe minimum două campanii”, declara acum două zile Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF. Şansele ca Bölöni să fie numit selecţioner după negocierile de azi sunt foarte mari, mai fiind nevoie doar de punerea la punct a ultimelor detalii din contract.

Victorie memorabilă, cu dubla lui Marius Niculae

Ladislau Bölöni ar fi la al doilea mandat pe banca Naţionalei, după perioada iulie 2000 – iunie 2001, atunci când a condus 13 partide, România reuşind 8 victorii, 2 egaluri şi 3 înfrângeri. Unul dintre meciurile de atunci, disputate în preliminariile pentru Mondialul din 2002, a fost victoria împotriva Ungariei, la Bucureşti, ambele goluri fiind marcate de Marius Niculae (minutele 5 şi 54).

Ladislau Bölöni, antrenor în 7 ţări

Ladislau Bölöni a condus, pe lângă echipa naţională a României, şi 10 echipe de club din şase ţări: Nancy (Franţa), Sporting Lisabona (Portugalia), Rennes (Franţa), Monaco (Franţa), Al-Jazira (Emirate), Standard Liege (Belgia), Al-Wahda (Emirate), Lens (Franţa), PAOK Salonic (Grecia) şi Al-Khor (Qatar). Tehnicianul născut la Târgu-Mureş a cucerit campionatul, Cupa şi Supercupa cu Sporting Lisabona, Campionatul Cluburilor din Golful Persic cu Al-Jazira şi titlul şi două Supercupe cu Standard Liege. Ca jucător, a câştigat Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, patru titluri şi două Cupe ale României cu Steaua, evoluând pentru Naţională în 102 partide (23 de goluri marcate).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite