Încă un efect al plecării lui Messi de la Barca: sponsorul principal se retrage! Suma astronomică pierdută de catalani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
barcelona

Înţelegerea dintre FC Barcelona şi compania de e-commerce Rakuten, începută în 2017 şi care va lua sfârşit la finalul acestui sezon, nu va fi prelungită de japonezi.

Rakuten a plătit 55 de milioane de euro pe an pentru contractul care a intrat în vigoare în vara anului 2017 şi s-a încheiat vara trecută. O clauză a permis prelungirea acestuia cu încă un sezon, însă numai pentru o sumă de 30 de milioane de euro, din cauza pandemiei Covid-19. Nemulţumiţi de mai multe decizii ale managementului clubului catalan şi mai ales de plecarea lui Lionel Messi, japonezii nu ar mai vrea să ducă acest sezon până la capăt şi ar încerca să iasă mai repede din înţelegere, plătind doar cinci milioane de euro.

Aflată într-o importantă criză financiară, conducerea Barcelonei caută acum un alt sponsor, căruia îi va pretinde o sumă cel puţin la fel de mare pentru ca marca acestuia să apară pe pieptul jucătorilor catalani.

"Nu ne uităm la valoarea actuală, ci la cea pre-pandemică. Oricine îşi doreşte ca numele său să împodobească acest tricou va trebui să plătească", a declarat vicepreşedintele responsabil de compartimentul economic, Eduard Romeu, potrivit marca.com, citată de news.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite