Victor Costache: La anul nu va mai exista criza vaccinului antigripal. Vom achiziţiona două milioane de doze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Costache - FOTO Eduard Enea
Victor Costache - FOTO Eduard Enea

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a vorbit joi la „Adevărul Live” despre criza vaccinurilor antigripale. Acesta a explicat că în prezent există aproximativ 100.000 de doze pregătite şi a dat asigurări că anul viitor nu vor mai exista probleme, promiţânddouă milioane de doze.

Adevărul: Ce facem cu problema vaccinurilor în privinţa gripei de sezon? Pentru că întrebăm la medicul de familie şi aflăm că iar nu sunt vaccinuri.

Victor Costache: Nu este aşa. Situaţia pe care o avem de ieri de la Direcţia de Sănătate Publică, avem 60.000 de doze la nivel naţional restante. Vorbesc de dozele care sunt distribuite gratuit de Ministerul Sănătăţii. Ştiţi că ministerul are această campanie de vaccinare gratuită a grupurilor cu risc. Şi de asemeni, ieri, s-a semnat contractul pentru achiziţia a încă 35.000 de doze cu contractul cadru care era deja deschis. Am avut 1,5  milioane de doze la nivel naţional. Suntem aproape în luna februarie şi mai avem, vedeţi, 100.000. Când ne apropiem de epuizarea acestor doze vom achiziţiona doze suplimentare. De asemeni, e foarte important să nu trăim în spectul crizei. Dar să ne pregătim deja pentru la anul. Pot să vă promit că la anul nu va exista criza vaccinului antigripal, deoarece anul acesta vor debuta procedurile de achiziţie din timp. În calendar debutează în luna martie.

Câte vreţi să achiziţionaţi?

Victor costache:
Anul acesta vom colabora direct cu reprezentanţii medicilor de familie, nu cum s-a făcut anul trecut. Probabil vom achiziţiona undeva în jurul a două milioane de doze.

Urmăreşte interviul integral cu ministrul Sănătăţii. Victor Costache: „Tot sistemul sanitar e pe roşu”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite