Valeriu Gheorghiţă: Rapelul cu AstraZeneca, anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză

Valeriu Gheorghiţă: Rapelul cu AstraZeneca, anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză

EMA a anunţat că a fost stabilită „o legătură posibilă între vaccinarea cu AstraZeneca şi cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Persoanele care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin anti-Covid cu serul de la AstraZeneca „categoric nu vor mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin”, a anunţat miercuri coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La acest moment nu există date care să sugereze o creştere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, ştim că după cea de-a doua doză frecvenţa reacţiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

De altfel, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat miercuri că a fost stabilită „o legătură posibilă între vaccinarea cu AstraZeneca şi cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut”, dar că nu va fi schimbată recomandarea de folosire în continuare a acestui vaccin împotriva Covid-19, pentru că beneficiile depăşesc riscurile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările