Un nou caz de infecţie cu coronavirus. Pacientul 49: femeie venită din Italia, aflată în carantină în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photo
FOTO Inquam Photo

Autorităţile au confirmat joi după-amiază cel de-al 49-lea caz de infecţie cu coronavirus din România. Este vorba de o femeie de 45 de ani, venită din Italia şi aflată în carantină în Arad.

Joi dimineaţă, Grupul de Comunicare Strategică a confirmatcă prezenţa unui nou caz, cel al unei femei de 20 de ani din Bucureşti, contact cu fostul ofiţer MAI. 

Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt 21 de cazuri. Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate  la domiciliu.

Miercuri, au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România.

Mai exact, femeia are 20 de ani, şi este contact direct cu prietenul şoferului comisarului şef Lupu Nelu.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală. 

Pacientul 17, este cel care a îmbolnăvit cei mai mulţi oameni cu COVID - 19 după ce el însuşi s-a îmbolnăvit şi a mers la Spitalul MAI (Gerota) unde a ascuns că a fost plecat din ţară. Din cauza minciunii fostului poliţist, comisarul şef Lupu Nelu, au fost închise trei instituţii: Spitalul MAI, cu toţi pacienţii şi cadrele medicale în el, dar şi Primăria Capitalei şi ADP Sector 4.

El s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite