Testul pentru coronavirus făcut tânărului din Gorj a ieşit negativ. Acesta va fi repetat luni. Ce transmite Guvernul

Testul pentru coronavirus făcut tânărului din Gorj a ieşit negativ. Acesta va fi repetat luni. Ce transmite Guvernul

Test coronavirus FOTO Getty Images

Tânărul din Gorj diagnosticat cu coronavirus în urmă cu două zile a fost retestat, iar vineri rezultatul a fost negativ, urmând că un nou test să fie făcut luni. Primul pacient cu coronavirus din România se află internat la Spitalul Matei Balş, din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase „prof.dr. Matei Balş” că pacientul din judeţul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de vineri, testele având rezultat negativ.

Reprezentanţii institutului au anunţat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat şi va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină, se arată într-un buletin informativ al Guvernului. 

„În cursul zilei de vineri, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din judeţul Maramureş şi o femeie din judeţul Timiş. Starea de sănătate a pacienţilor are, în acest moment, o evoluţie pozitivă. În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative„, mai precizează instituţia. 

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul Coronavirus, autorităţile naţionale cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situaţia la nivel naţional şi internaţional.

În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferenţele faţă de datele transmise la ora 10.00, provine din cauza faptului că Direcţia de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei, mai spun autorităţile. 

Totodată, în judeţul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de „neglijenţă în serviciu”, poliţiştii şi procurorii autosesizându-se ca urmare a informaţiilor comunicate public de către Ministerul Sănătăţii. 

„Vă reamintim că a fost operaţionalizată linia telefonică TELVERDE 0800800358 destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (Coronavirus). Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112”, mai anunţă Guvernul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: