Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti, două transplanturi simultane plămâni - ficat

Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti, două transplanturi simultane plămâni - ficat

FOTO 123 RF

Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti anunţă că a efectuat două transplanturi simultane plămâni - ficat la două persoane diferite.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Două persoane diferite au fost transplantate concomitent aseară cu plămâni şi respectiv ficat, la Spitalul Clinc „Sfânta Maria” din Bucureşti”, anunţă marţi unitatea medicală. Conform clinicii, ar fi pentru prima dată în România când se realizează un astfel de procedeu medical.

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au făcut în aprilie 2018 primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală. 

Pacientul, un ieşean de 37 de ani care în ultimii trei ani trăise  conectat la aparatul de oxigen, a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate la clinici din străinătate, dar singura care a răspuns a fost AKH Viena, care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările