Sorina Pintea: „Am convingerea că nu va trece moţiunea de cenzură /  Sănătatea va primi bani la rectificarea bugetară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că este convinsă că nu va trece moţiunea de cenzură care va fi dezbătută joi în Parlament şi a susţinut că rectificarea bugetară va aduce bani la Sănătate.

"Eu cred că nu va trece, dar vom vedea. Eu cred că în Parlament sunt oameni responsabili care îşi dau seama că o moţiune de cenzură trecută poate bulversa foarte mult ceea ce se întâmplă din punct de vedere politic şi economic în România. Aşa că am convingerea că nu va trece această moţiune şi vom continua să muncim conform programului pe care îl avem în continuare", a spus Pintea.

Mai mult, Pintea a declarat că rectificarea bugetară nu va lua bani de la Sănătate, ci chiar va da, o decizie care arată, conform acesteia, interesul actualului guvern pentru sănătatea românilor. 

"La Sănătate se dau bani (n.r. la rectificare bugetară) şi cred că asta demonstrează foarte clar ce reprezintă sănătatea pentru Guvernul acesta. (...) Această rectificare bugetară se face în fiecare an în luna octombrie. Prin urmare, era normal să o facem. Că s-a nimerit să fie vineri, asta este o altă poveste. Nimeni nu a căutat această dată dinadins", a precizat Pintea.

Declaraţiile ministrului Sănătăţii vin doar la câteva zile după ce aceasta l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că blochează procesul de organizare a examenului de rezidenţiat prin refuzul său de a numi un ministru al Educaţiei. Vineri, Pintea a anunţat că noua dată a examenului de rezidenţiat este de 8 decembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite