Articol publicitar

Serviciile de repatriere a persoanelor decedate – demersuri şi ce costuri presupun acestea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabilitatea unui deces în străinătate a crescut în ultimul timp dat fiind numărul mare al persoanelor ce aleg să plece în afară în principal pentru muncă. Momentul în care o persoană dragă trece în nefiinţă este unul dificil indiferent de condiţiile în care are loc nefericitul eveniment.

Repatrierea presupune un stres în plus care se rezumă în esenţă la documente necesare şi transport. Este adevărat că în asemenea situaţii de tristeţe intensă preocupările în plus nu fac decât să înrăutăţească starea.

O soluţie optimă este de a lăsa aceste atribuţii în mâinile unor specialişti în acest domeniu. Un punct de reper pentru îndoliaţii ce au nevoie de servicii de repatriere decedati este Iuliana Funerar. Această agenţie dispune în prezent de specialişti ce stau la dispoziţie nonstop, întocmai pentru a oferi un sprijin în timp util şi pentru a fi alături în asemenea momente dificile. Flota de maşini disponibile se încadrează în prevederile omologate de Uniunea Europeană.

În ce constau serviciile de repatriere Iuliana Funerar?

Repatrierea poate implica un demers complicat şi de aceea se recomandă apelarea la serviciile profesioniste specializate pe această nişă.  Serviciile de la Iuliana Funerar în ceea ce priveşte o repatriere decedati acoperă necesităţile publicului îndoliat pe toată durata ceremoniei.

  • Documentele necesare

Fiecare ţară prevede propriile aspecte legale ce vizează repatrierea şi actele de deces. Din acest motiv, specialiştii de la Iuliana Funerar se ocupă de tot dosarul, în funcţie de particularităţi.

  • Transportul

Timpul în asemenea situaţii este preţios, de aceea maşinile sunt pregătite pentru a răspunde cerinţelor în orice moment. Aceste maşini sunt dotate cu un sicriu din zinc cu exterior de lemn ce va găzdui trupul neînsufleţit pe perioada transportului.

Dacă nefericitul eveniment a fost cauzat de un accident, de un atentat sau dezastru natural, trupul neînsufleţit se regăseşte la spital. De acolo, cei specializaţi în repatriere decedaţi îl preiau şi se asigură că transportul este efectuat în timp util. Dacă se doreşte, sunt disponibile şi servicii de îmbălsămare - pentru a preveni degradarea trupului -, toaletare şi îmbrăcare.

Costurile

Firmele care asigură asemenea servicii nu pot oferi un plan de tarifare standard, deoarece sunt luate în calcul mai multe criterii. După ce familia a oferit informaţiile necesare se comunică şi costurile. Acestea presupun vizarea mai multor obiective ce fac demersul repatrierii să fie profesionist.

În primul rând, trebuie luat în calcul un sicriu. Preţul acestuia este condiţionat de material şi de serviciile adiţionale.

Un alt aspect ce influenţează costurile repatrierii constau şi în factorii determinaţi de distanţa dintre locul decesului şi localitatea de destinaţie. În medie, se calculează tarife standard pentru ţările din Uniunea Europeană, iar dacă este vorba despre ţări mai îndepărtate precum Anglia, costul se poate renegocia.

Eliberarea documentelor implică un cost ce diferă în funcţie de statul sau oraşul în care a avut loc decesul. Aceste acte constau în certificat constatator, paşaport mortuar, certificat de deces internaţional. Aproximativ se poate ajunge la suma de 200 de euro.

Îmbrăcarea şi îmbălsămarea persoanei decedate variază în funcţie de firma de repatriere aleasă. Este un serviciu la latitudinea îndoliaţilor, dar este recomandat pentru ca trupul persoanei neînsufleţite să nu se degradeze prea rapid.

Informaţii despre repatriere decedati cost şi detalii suplimentare în ceea ce priveşte demersul procesului de repatriere se regăsesc pe pagina principală a agenţiei Iuliana Funerar.

  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite