Secţia ATI a Spitalului Foişor, evacuată după ce o parte dintre pacienţi au fost diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii spitalului spun că au oprit internările pacienţilor care nu reprezintă urgenţe medicale, în acord cu decizia anunţată zilele trecute de Raed Arafat.
Reprezentanţii spitalului spun că au oprit internările pacienţilor care nu reprezintă urgenţe medicale, în acord cu decizia anunţată zilele trecute de Raed Arafat.

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foişor din Bucureşti a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienţi s-au descoperit germeni multirezistenţi, anunţă reprezentanţii spitalului, care vorbesc despre „pacienţi cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenţi,  inclusiv pacienţi internaţi sau pozitivaţi COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale".

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranţă în rezolvarea unor pacienţi cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenţi - inclusiv pacienţi internaţi sau pozitivaţi COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale - s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă şi bactericidă şi derulării unor operaţiuni specifice - curăţenie înaltă şi renebulizare de acelaşi tip. A fost evacuată de urgenţă reanimarea - secţia ATI pentru aceste intervenţii absolut necesare menţinerii siguranţei actului medical", precizează reprezentanţii spitalului, stransmite hotnews.ro.

Pacienţii evacuaţi au fost „izolaţi şi trataţi în condiţii de maximă atenţie şi siguranţă, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externaţi".

De asemenea, reprezentanţii spitalului spun că au oprit internările pacienţilor care nu reprezintă urgenţe medicale, în acord cu decizia anunţată zilele trecute de Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite