Salarii de 4.000 de euro pentru muncitorii români cu studii medii, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electricienii, lăcătuşii mecanici, instalatorii sau zidarii români sunt la mare căutare. Angajatorii nemţi sunt dispuşi să scoată mii de euro pentru a-i angaja prin intermediul reţelei Eures chiar pe final de an.

Finalul de an vine cu veşti bune pentru românii care vor să lucreze în străinătate. Angajatorii din Germania pun la dispoziţia românilor 363 de locuri de muncă, ofertele salariale ajungând chiar şi la 4.100 de euro brut pe lună, acestea fiind disponibile prin intermediul reţelei Eures. 

Concret, locurile de muncă sunt destinate în special persoanelor cu studii medii: se caută 80 de persoane care să lucreze în domeniul menajului, ca personal de curăţenie, 53 de posturi sunt destinate electricienilor, 51 sunt pentru lăcătuşi. Pentru instalatori şi sudori mai sunt disponibile alte 100 de poziţii în timp ce lucrătorii în construcţii sunt şi ei la mare căutare. De asemenea, se caută persoane potrivite pentru poziţia de şef de tură, dar şi şoferi de autobuz sau mecanici. 

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cei interesaţi pot beneficia atât de contracte de muncă pe timp determinat cât şi de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, acestea variind între 8-24 de luni. 

Ce salarii oferă angajatorii germani

În ceea ce priveşte salariile oferite celor interesaţi, dacă un şef de tură poate ajunge la un salariu de 4.100 de euro brut pe lună, în cazul zidarilor, salariile brute pot gi de 2.773 de euro pe lunar. Aceleaşi lefuri sunt oferite lucrătorilor în construcţii din beton şi beton armat şi faianţarilor. 

Constructorii de acoperişuri pot primi 2.600 de euro brut pe lună, iar şoferii de autobuz pot primi lefuri de 3.000 de euro brut, lunar. Pentru posturile de mecanic echipamente de prelucrare plastic şi cauciuc şi mecanic industrial salariul ajunge la 3.300 de euro pe lună. Cameristele pot obţine 1.550 de euro brut pe lună, potrivit Eures.

Cum pot ajunge românii să lucreze în străinătate

Există însă şi o serie de condiţii de îndeplinit pentru românii interesaţi să obţină aceste locuri de muncă. Persoanele interesate să participe la selecţie, trebuie să se adreseze consilierilor Eures din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă pentru a fi înregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare. 

Aceştia au nevoie de copie după cartea de identitate, CV în limba română şi de o adeverinţă medicală cu menţiunea „Clinic sănătos”, documente necesare strict pentru înscrierea în baza de date. Cunoştinţele bune sau foarte bune de limbă germană sunt şi ele esenţiale, la fel şi cele de limbă engleză, arată Eures. 

Etapa interviului 

Specialiştii Eures notează că dacă se ajunge la etapa unui interviu, este de preferat ca diplomele candidatului să fie traduse şi să aibă asupra lor nu doar acte de identitate şi cardul european de sănătate, ci şi scrisori de recomandare, pentru a avea mai multe şanse de a obţine locul de muncă. 

Între altele, odată ce trece de etapa interviului, esenţial este ca, înainte să plece, candidatul să primească şi un contract de muncă sau o scrisoare de angajament semnată în mod corespunzător, dar şi o confirmare a salariului. În plus, cei interesaţi să lucreze în străinătate sunt nevoiţi, în caz că nu li se asigură cazare pe durata derulării contractului, să caute şi cele mai bune oferte şi tarife ale chiriilor, transmite reţeaua Eures.

Drepturi şi obligaţii 

Legislaţia germană a pieţei muncii prevede drepturi şi obligaţii egale pentru toţi angajaţii unei firme, indiferent de naţionalitate, sex sau orientare sexuală, astfel că un angajat român în Germania are aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi ceilalţi angajaţi din cadrul aceleiaşi firme. 

În privinţa contractului de muncă, o copie a acestuia trebuie obligatoriu să fie înmânată angajatului, indiferent că durata contractului este pe perioada determinată sau nedeterminată. Dacă angajaţii lucrează ore suplimentare, aceştia pot primi fie ore libere echivalente, fie plată echivalentă, în timp ce munca prestată pe timp de noapte prevede acordarea unui spor, fără ca acesta să fie concretizat. 

Referitor la concediul de odihnă din Germania, acesta este de minimum 20 de zile pe an. Legislaţia pieţei muncii din Germania prevede că în cazul incapacităţii de muncă cauzată de boală, angajatul, fie el român, trebuie să meargă la medicul de familie, certificatul medical urmând a fi înmânat angajatorului în original în cel mult trei zile de la eliberarea documentului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite