România mondenă, acum 20 de ani. Paparazzi cu Ioaniţoaia. Temişan acuzat de crimă. Loredana Groza şi lesbianismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Groza şi Aurelian Temişan, într-o scenă fierbinte din filmul "A doua cădere a Constantinopolului" (foto: "Cinema")
Loredana Groza şi Aurelian Temişan, într-o scenă fierbinte din filmul "A doua cădere a Constantinopolului" (foto: "Cinema")

Ce s-a schimbat şi ce a rămas la fel în presa mondenă din România ultimelor două decenii. Personajele sunt altele, abordările sunt identice. Presa mondenă are succes chiar dacă bate pasul pe loc.

După Revoluţia din 1989, principala preocupare a românilor a devenit citirea gazetelor. Stau mărturie tirajele impresionante şi explozia de ziare şi reviste ivite pe piaţă în anii ce au urmat evenimentelor din decembrie '89. Treptat, emoţia eliberării de sub jugul comunist s-a stins, anchetele despre terorişti au fost abandonate, politicul şi socialul erau din ce în ce mai sumbre. Aşa că mai marii gazetelor au intuit o nouă nişă de interes: mondenităţile. Aşa a apărut revista „VIP", astfel s-a lansat pe un val de popularitate „Evenimentul zilei". „Salut"-ul lui George Mihăiţă a devorat şi el viaţa personalităţilor, revista „Baricada" a uitat de unde-i vine numele şi a devenit o publicaţie colorată, cu nuduri, crime şi scandal pe prima pagină.

Loredana Groza este, probabil, cea dintâi vedetă postdecembristă de prim rang. Cântecele şi rolurile controversate din filme au adus-o pe primele pagini ale ziarelor şi revistelor. „A pozat Loredana Groza goală?", sau „Loredana are un nou iubit", titra "VIP" în 1992. „Evenimentul zilei" ţinea pasul: „Loredana Groza: «Petre Roman este cel mai sexy om politic»". Despre Loredana a ieşit, în acea vreme, un zvon teribil: cum că ar avea ceva simpatii cu lesbianismul. Filmase un videoclip pentru un cântec de dragoste în care apăreau două fete, şi nu un băiat şi o fată. În faţa acestui zvon, Loredana n-a putut decât să se întrebe, contrariată: „Cum, chiar aşa zice lumea despre mine?".

Partenerul Loredanei din „A doua cădere a Constantinopolului", Aurelian Temişan, a fost şi el implicat într-un scandal monstru în 1993. La postul de radio Pro FM s-a anunţat că Temişan ar fi criminalul celebrului cantautor Ioan Luchian Mihalea (ucis în locuinţa sa la 29 noiembrie 1993). „Acuzat de crimă, Aurelian Temişan se explică: «Nu sunt asasin!». De la data acestui anunţ, telefoanele au început să zbârnâie în casa Mihaelei Jurma, la care dl. Temişan stă în gazdă", se arăta în "VIP". Câteva săptămâni mai târziu, adevăraţii criminali au fost descoperiţi iar Aurelian Temişan şi-a văzut de treabă.

Actriţa Maia Morgenstern trăia în 1992 drama pe care o trăieşte astăzi Mioara Roman. Nu avea o locuinţă. În faţa acestei probleme locative, ea se zbuciuma hamletian în „Evenimentul zilei": „Îmi vine să mă culc aici, pe trotuar, în faţa Primăriei. Ce-o să-mi facă? O să pună furtunul pe mine? Nu-i nimic. Sunt obişnuită. M-a pregătit Pintilie în timpul filmărilor pentru Balanţa. Ţi se striveşte sufletul, ţi se usucă gura!".

Maia

Maia Morgenstern dorea o casă. (foto: "Cinema")

Ovidiu Ioaniţoaia era, în urmă cu 20 de ani, redactor-şef la ziarul „Sportul românesc". Un pionier al paparazzilor de la revista "VIP" l-a surprins pe Ioaniţoaia în timp ce-şi spăla una dintre maşini. În pagină a apărut poza de mai jos. Titlul articolului, cu totul paradoxal, este „Ovidiu Ioaniţoaia umblă prin redacţie în papuci de casă". „Pasiunea lui pentru maşini este materializată prin cele trei maşini pe care le are: un Fiat Panorama 127, un Volvo 740 şi, mândria lui, un Audi 100 sport, pe care îl lustruieşte cu măiestrie, zi de zi", se mai arătă în articolul despre papucii de casă.

Ioanitoaia

În revista "Salut", Florin Răducioiu, pe atunci o vedetă a echipei naţionale de fotbal, avea parte de un portret deosebit. Cităm pe larg: "O vedetă în exclusivitate pentru voi: Florin Răducioiu. De când a început fotbalul a devenit mai liniştit. Nu înjură, nu-i afemeiat. Copiii îi spuneau Bebe. Nu-i plac banii. Nu se gândeşte la asta. Vrea să încerce la facultate. Poate în Italia (n.r. - Răducioiu juca atunci la echipa italiană Bari). Adoarme cu casetofonul. Îi place să se îmbrace curat, dichisit, elegant. Îi place dunga la pantaloni. Idoul lui - VAN BASTEN. Are ca amintire un tricou al marelui VAN. Îi place să ofere copiilor ciocolată (străină). Băutura preferată: sucurile".

Raducioiu

Leni Celnicu, prima soţie a lui Gică Hagi, scria la începutul anilor '90 în "VIP". Ea a povestit cum a cerut-o „Regele" în căsătorie. Titlu: „Gică Hagi a cerut-o de soţie pe Leni după un 3-1 cu echipa Danemarcei". Şi povesteşte Leni: „După frumoasa victorie în faţa Danemarcei, 3-1, aducând calificarea României la Campionatul Mondial Italia 1990, după o plimbare şi mai frumoasă, în timpul căreia simţeam ceva nelămurit, EL m-a întrebat dintr-o dată dacă accept să-i fiu soţie".

Mai jos sunt alte titluri din revista "VIP" şi "Evenimentul zilei". Temele şi formulările sunt folosite şi azi de ziarele mondene.

La 15 ani, fiica Andei Călugăreanu este pasionată de sex.

Valentin Ceauşescu şi-a cumpărat un Audi de 35.000 de dolari.

Viorel Cataramă are o nouă prietenă. E cam cât el de înaltă.

S-a însurat Cristi Paţurcă, golanul muzicii.
După ceremonie, numerosul public a defluit spre zonele numai de ei şi de miri cunoscute. Socrul golanului Paţurcă este colonel SRI.

Ana Blandiana se teme de lifturi.

Domnului Cătălin Botezatu i-au fost devalizate cele două autoturisme într-un interval de numai două săptămâni.
Infractorii sunt duşmani ai modei, ai bunului-simţ şi-ai eleganţei.

Soţul Andei Călugăreanu nu mai poartă doliu.

Secretara lui Vadim Tudor este evreică.
Deşi este evreică, Cristina Paţ îl admiră pe Vadim Tudor până la veneraţie, fiindu-i de o fidelitate bolnăvicioasă.

Valter Roman a sfătuit-o pe Mioara să nu se mărite cu Petre.

Maia Morgenstern a slăbit şapte kilograme de amorul artei.

Florin Piersic va candida la preşedinţia României.

Vasile Şeicaru a avut cel mai mare succes în China, cântând chinezeşte.
Vasile Şeicaru: „Am cântat în toată lumea. Ar fi trebuit să cânt şi la cascada Niagara, dar semnasem deja un contract pentru două spectacole la Slobozia şi mi-a fost teamă să nu fiu dat în judecată de impresar".


Căţelul avocatei Paula Iacob a încercat să se sinucidă.
Benjy a vrut să-şi ia viaţa de trei ori într-o singură zi: scăpat ca prin urechile acului de sub roţile maşinii domnului Iacob, izbit apoi de un alt autoturism, el a fost cules din mijlocul străzii în stare de inconştienţă. Din fericire nu a suferit nicio contuzie. Seara, scos la plimbare, s-a smuls din zgardă şi a încercat să se arunce sub roţile unei maşini. Tentativa a eşuat.

Interpretul de muzică uşoară Cătălin Crişan a fost felicitat de rockeri pentru că se va lăsa de cântat.
Spre dezamăgirea lor a fost doar un zvon.

Italienii nu o suportă pe Ramona Bădescu pentru că e olteancă.

Trei tinere de la Sexy-Club sfidează Bucureştiul.
"Nimeni nu are sâni atât de mari ca noi. Dacă nu din Capitală, cel puţin din sectorul 5".

Mihai Constantinescu adoră să gătească ciorbă de fasole.

Cunoscutul cântăreţ Adrian Daminescu a fost muşcat de nas de un câine dalmaţian.
Din fericire, patrupedul era vaccinat.

FOTOGALERIE CU PAGINI "GRELE" DIN PRESA TABLOID ÎN PRIMII ANI DE DUPĂ REVOLUŢIE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite