Ristea Priboi a pierdut procesul intentat batranului care l-a acuzat ca l-a torturat

Fostul deputat PSD Ristea Priboi a pierdut procesul pe care i l-a intentat brasoveanului de 67 de ani Werner Sommerauer. Dupa doi ani de procese, batranul a fost achitat de magistratii Judecatoriei

Fostul deputat PSD Ristea Priboi a pierdut procesul pe care i l-a intentat brasoveanului de 67 de ani Werner Sommerauer. Dupa doi ani de procese, batranul a fost achitat de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti care au considerat ca infractiunii de calomnie pentru care era judecat Sommerauer ii lipseste unul din elementele constitutive. Totodata, instanta i-a respins lui Ristea Priboi si actiunea civila. In schimb, partea vatamata, fost ofiter in cadrul Directiei de Informatii Externe a Securitatii, a fost obligat sa plateasca statului 1 milion de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinta Judecatoriei Sectorului 1 poate si fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti. Despre Priboi batranul Sommerauer a spus ca este cel care in anul 1987 l-a anchetat si l-a batut in legatura cu revolta anticomunista din 15 noiembrie de la Brasov. "M-a lovit si mi-a spus sa urc pe masa de ancheta. M-a batut cu un bat peste talpi. Nu o secunda, doua, m-a lovit pana mi s-a crapat talpa de la picior. Mi-a spus apoi sa-mi intind mainile. M-a batut cu batul pana am lesinat. Mi-a dat niste apa de mi-am revenit. Dupa aia m-a batut din nou. Bataia a durat cam jumatate de ora. Pe cel care m-a batut nu-l cunosteam, dar l-am tinut minte toata viata. Din presa am aflat ca il cheama Ristea Priboi", declara, in urma cu doi ani, in fata instantei Werner Sommerauer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările