Raport INSP: 92 la sută din decese COVID-19, raportate la persoane nevaccinate

Raport INSP: 92 la sută din decese COVID-19, raportate la persoane nevaccinate

Peste 72 la sută din cazurile confirmate de COVID-19 înregistrate în săptămâna 11-17 octombrie au fost la persoane nevaccinate, iar 92,1 la sută din decesele raportate în acest interval au survenit la oameni care nu erau vaccinaţi, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ştiri pe aceeaşi temă

37,1% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa. De asemenea, 72,3% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, mai precizeză ÎNSP.
 
Totodată, 92,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 27,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Constanţa, Dolj şi Suceava.
 
De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 89 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
 
Tot de atunci, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi. 94% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările